Gata vacanța! Şcolile din Brașov se vor redeschide începând de mâine

Şcolile se vor redeschide începând de mâine. Vacanța de iarnă se va încheia astăzi, 8 ianuarie 2023. În schimb, inspectoratele școlare au început deja să popularizeze informațiile furnizate de Ministerul Sănătății cu privire la măsurile de prevenire a gripei și a altor viroze, în perspectiva reluării cursurilor luni.

Odată cu stabilirea stării de alertă epidemiologică, autoritățile au dispus ca directorii unităților de învățământ să le transmită părinților recomandări despre cum pot recunoaște simptomele unor astfel de afecțiuni și pentru a stabili dacă este cazul sau nu să-și trimită copiii la școală. Este doar unul dintre pașii necesari pentru prevenirea răspândirii virusurilor.

Ministerul Educației a subliniat că activitatea în unitățile școlare trebuie să se desfășoare normal și că în acest moment nu sunt motive pentru suspendarea cursurilor sau neînceperea procesului de învățământ. Dacă vor apărea situații deosebite, se vor decide măsurile potrivite, de la caz la caz, după consultarea cu direcțiile de sănătate publică.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Iarna aceasta copiii vor mai avea o vacanţă, programată pentru luna februarie. Va fi de o săptămână, în perioada 6 – 25 februarie, decisă de inspectoratele şcolare judeţene. Cele mai multe, inclusiv cel din Brașov, au stabilit ca cea de-a doua vacanţă de iarnă să fie în perioada 20-26 februarie 2023.

Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică. 

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com


Calendarul anului școlar 2022-2023 în județul Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.