Grecia a prelungit perioada de lockdown până pe 16 martie!

Grecia prelungeste lockdown-ul pana pe 16 martie si anunta noi restrictii.  Lockdown-ul, prelungit deja de mai multe ori, va fi însoţit de măsuri mai stricte începând de joi. Locuitorii nu vor mai putea ieşi din perimetrul municipalităţii lor nici măcar pentru a face cumpărături sau exerciţiu fizic.

Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi, a declarat presei ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias.

Aceste ‘măsuri vizează să reducă mobilitatea (…) rămânem la noi, în cartierele noastre’, a afirmat viceministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, în acelaşi briefing de presă.

Locuitorii nu vor mai putea iesi din perimetrul municipalitatii lor nici macar pentru a face cumparaturi sau exercitiu fizic. Grecia a înregistrat ieri cea mai mare rata zilnica de infectari, cu peste 2.700 de cazuri noi Mai mult de 950 de mii de persoane au fost vaccinate pâna acum.

De la debutul pandemiei, aproape 200.000 de persoane au fost infectate în Grecia, iar în prezent peste 430 sunt spitalizate la terapie intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.