Guvernul a aprobat punctul internaţional de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră de pe Aeroportul Braşov

Brașovul redevine vamă de frontieră! Executivul a aprobat, recent, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Internaţional ‘Braşov-Ghimbav’. Potrivit unui comunicat al Guvernului, va exista un program permanent atât pentru punctul de trecere, cât şi pentru biroul vamal. Astfel, terminalul aeroportului devine oficial punct de trecere a frontierei de stat pentru persoane și mărfuri.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea: „Se spune că după Marea Unire și desființarea hotarului dintre Transilvania și Vechiul Regat, obișnuiți cu avantajele vecinătății graniței, brănenii s-au dus la generalul Traian Moșoiu, ministru în guvernul liberal Brătianu, și l-au rugat să mai lase cumva la Bran ,,o mică graniță”. După 100 de ani li s-a îndeplinit dorința și, până la urmă, tot un general și-a pus semnătura pe hotărârea de guvern. Însă granița hotărâtă ieri nu desparte țări și este a noastră, a tuturor! Este poarta aeriană din inima României pe care Brașovul, Valea superioară a Prahovei, Făgărașul, Branul, Secuimea sau Sighișoara o meritau de foarte mult timp!”

Citeste și:  Comunitatea diplomatică din România se mobilizează în spirit filantropic pentru cea de-a 30-a ediţie a IWA Charity Christmas Bazaar

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023, potrivit ultimei declarații a directorului general al ROMATSA, Adrian Cojoc.

Aeroportul Brașov este primul aeroport din România construit de la zero în ultimii 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.