Guvernul german intenționează să modifice regulile de intrare în țară!

Cotidianul ”Bild” citează un document guvernamental care conține reguli noi de intrare în Germania. Lipsa unui test de coronavirus ori a controversatelor certificate de imunitate echivalează cu interdicția de intrare.

Testul de coronavirus, obligatoriu

Potrivit cotidianului german ”Bild”, guvernul de la Berlin intenționează să modifice regulile de intrare în țară pentru călătorii venind din zonele de risc. Astfel, executivul ar avea în vedere ca persoanele venind din zonele de risc din afara spațiului Schengen să prezinte un test de coronavirus cu rezultat negativ înainte de a-și începe călătoria în Germania, relatează sursa citată în ediția de vineri, citând proiectul unei noi ordonanțe a Ministerului Federal al Sănătății. 

Potrivit documentului, acceptate sunt și certificatele de imunitate ori dovada vaccinării împotriva Sars-Cov2. Potrivit ”Bild”, persoanele care nu dispun de niciunul dintre documentele solicitate nu vor putea pătrunde pe teritoriul Republicii Federale. 

La intrarea din zonele de risc din spațiul Schengen, un rezultat al testului de coronavirus, dovada vaccinării sau a certificarului de imunitate trebuie să fie puse la dispoziția departamentului de sănătate cu până la 72 de ore înainte de intrarea în țară. Prin intermediul noilor reguli ar urma să fie suspendată obligația anterioară de carantină pentru călătorii din zone de risc. 

Același ziar mai precizează că este încă neclar când va fi emis regulamentul. Proiectul prevede că regulile ar urma să intre în vigoare în cursul lunii ianuarie. 

Începând cu 8 noiembrie, a fost în vigoare în majoritatea landurilor federale regula potrivit căreia persoanele călătorind din zonele de risc trebuie să intre în carantină timp de zece zile. Abia după doar cinci zile, cei vizați de carantină pot face un test corona pentru a pune prematur capăt carantinei, dacă rezultatul este negativ. 

În prezent, Institutul Robert Koch clasifică toate țările vecine ale Germaniei ca zone de risc. Factorul decisiv este incidența de peste 50 de infecții noi la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână. Între timp însă, această cifră a fost depășită semnificativ și în Germania.

Modificarea regulamentului de călătorie avută în vedere de ministrul Sănătății vine în întâmpinarea solicitărilor recurente ale Partidului Liberal-Democrat (FDP). Marcel Klinge, purtătorul de cuvânt al acestei formațiuni, a solicitat guvernului ca în 2021 ”să înlocuiască măsura carantinei cu testele”. 

În răstimp, guvernul federal a clasificat din nou Insulele Canare drept zonă cu risc ridicat de infectare! Astfel, oricine se întoarce din regiune trebuie să intre în carantină. Avertismentul oficial de călătorie emis de Ministerul Federal de Externe se aplica deja in Germania. Călătoriile care au fost deja rezervate pot fi anulate gratuit. Anterior, Institutul Robert Koch anunțase că întreg teritoriul Spaniei se află pe lista țărilor de risc. 

Dintre toate Insulele Canare, Tenerife este în prezent cea mai afectată de pandemie. Acolo, incidența infecțiilor cu Sars-Cov2 la 100.000 de locuitori este de 127 în decurs de o săptămână. Incidența pe insula mai mică La Gomera este de asemenea cu mult peste 100. Celelalte insule Canare sunt sub valoarea limită 50.

Însă, deoarece toate cele șapte insule sunt abordate laolaltă, incidența pe șapte zile pentru Insulele Canare este în prezent de aproximativ 70. În ultimele zile, Germania a raportat un număr record de noi infecții cu coronavirusul .

O valoare record s-a înregistrat și în privința deceselor. Evoluția este una îngrijorătoare pentru o țară care, până nu demult, era considerată un exemplu demn de urmat în combaterea pandemiei.

În context, guvernul federal și responsabilii landurilor federale au convenit asupra instituirii unui ”lockdown” sever îpână cel mai puțin pe 10 ianuarie. Acest termen va fi cu siguranță prelungit, estimează experții. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.