Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

Guvernul intenționează să prelungească cu două luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor RCA, a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Măsura vine ca o soluție temporară până ce va fi modificată legislația privind piața asigurărilor auto, caracterizată de un dezechilibru semnificativ între cerere și ofertă.

Plafonarea tarifelor RCA a fost introdusă anul trecut ca o măsură de protecție a șoferilor în contextul creșterii prețurilor la polițe. Măsura a fost prelungită succesiv, ultima oară la finalul anului 2023.

Ministrul Boloș a subliniat că prelungirea plafonării este o soluție temporară și că este necesară o reformă a legislației pentru a remedia problemele din piața RCA.

Printre problemele identificate se numără numărul insuficient de asigurători, lipsa de date și analize statistice actualizate, precum și frauda în domeniul RCA.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Modificările legislative ar trebui să vizeze, printre altele, stimularea concurenței pe piața RCA, combaterea fraudei și îmbunătățirea sistemului de despăgubire a victimelor accidentelor rutiere.

Până la intrarea în vigoare a noii legislații, prelungirea plafonării tarifelor RCA va contribui la menținerea prețurilor la polițe la un nivel accesibil pentru șoferi, a declarat ministrul Boloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.