Hochei Corona Brașov: Primele contracte semnate pentru noul sezon

Prinde contur echipa de bază a Coronei Brașov pentru sezonul 2022-2023! Gajdo Tamas, Gajdo Balazs, Rareș Vasile și Andrei Vasile sunt hocheiștii care au semnat un nou contract cu Corona Brașov pentru următorul sezon.

  • Gajdo Tamas are 20 de ani și joacă pe postul de apărător pentru Corona Brașov de mai multe sezoane. În sezonul care tocmai s-a încheiat a adunat 28 meciuri în campionatul național și 34 în Erste Liga. 
  • Gajdo Balasz este atacantul de 23 de ani al echipei, format și crescut la Corona. În sezonul 2021-2022 a jucat 34 de partide în Erste Liga și 26 în campionatul național, unde a înscris 10 goluri și a asistat la alte 19. 
  • Rareș Vasile are numai 19 ani și evoluează pentru Corona din 2018. A înregistrat 32 de prezențe în Erste Liga în ultimul sezon și 27 în ultimul campionat național. 
  • Andrei Vasile este atacantul de 23 de ani, de asemenea crescut la Corona. El a jucat în campionate din SUA și Canada, revenind la Corona din stagiunea 2020-2021 (34 jocuri  în Erste Liga, 28 partide, 13 goluri și 11 pase decisive în campionatul național). 
Citeste și:  FC Brașov, egala lui Hermannstadt. Stegarii au pierdut abia la "loteria" loviturilor de la 11 metri

Alți patru jucători au contracte în vigoare pentru 2022-2023: 

Atacantul Radim Valchar în vârstă de 33 de ani, unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei, cu 23 de goluri marcate și 36 asistate în Erste Liga, plus 25 de prezențe în campionatul național (2021-2022) unde a acumulat 40 de puncte. 

Atacantul Roberto Gliga, 29 de ani, cu 32 de meciuri jucate în Erste Liga și 25 în campionatul național în ultimul sezon, în care a acumulat 31 de puncte în Erste Liga și 27 în campionatul național. 

Portarul Patrik Polc (37 de ani, de șase sezoane alături de Corona) și fundașul Bors Huba (29 de ani, de șase sezoane alături de Corona) continuă alături de echipa galben-albastră!

Citeste și:  FC Brașov, egala lui Hermannstadt. Stegarii au pierdut abia la "loteria" loviturilor de la 11 metri

De asemenea, discuțiile cu portarul Zoltan Toke (27 de ani), atacantul Albert Zagidulin (32 de ani), atacantul Matyas Kovacs (25 de ani) și atacantul Gabor Buda (20 de ani) sunt deja avansate și urmează să fie concretizate prin semnarea unui nou contract.

Alături de echipă rămâne și antrenorul secund Strenk Hunor, care a reușit performanța alături de echipa U18 a Ungariei de a obține promovarea în Divizia I Grupa A pentru Campionatul Mondial U18 de anul viitor. Aceasta marchează prima întoarcere a echipei Ungariei în Division IA din 2017. Felicitări, Strenk Hunor!

Corona Brașov a obținut, de asemenea, licența pentru Erste Liga, urmând să evolueze în competiția internațională și în sezonul 2022-2023!

Referitor la următorul sezon, managerul secției de hochei, Arpad Mihaly, speră ca formația brașoveană să revină acolo unde îi este locul: „La Corona Brașov, lucrurile se reașază și sperăm să ne ridicăm din nou la așteptările fanilor brașoveni. Avem bugetul aprobat pentru secția de hochei și, în acest moment, ne aflăm în plin proces de creionare a unei echipe puternice, cu un nucleu de jucători aflați cu trup și suflet alături de Corona. Ne bucurăm că am obținut licența pentru Erste Liga și vom juca din nou în competiția internațională.  Vom păstra o legătură mai strânsă cu fanii Coronei Brașov și le vom transmite cu promptitudine toate noutățile legate de echipă. Îi dorim alături de echipă la fiecare meci”.   

Din cauza noului sistem ICE Hockey Legue, alegerea stranierilor va fi diferită față de anii trecuți. Fiecare jucător va dispune de un punctaj, iar o echipă nu poate acumula mai mult de 57 de puncte pe foaia de joc. Informațiile legate de numele jucătorilor străini vor fi făcute publice după semnarea contractelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.