Horia Grideanu, „tricolorul” cu sânge „alb-albastru” (ACS Kids Tâmpa Brașov)

Academia de Fotbal ACS Kids Tâmpa Brașov se poate mândri cu multe realizări de-a lungul anilor. Cu titluri de campioană națională, cu participări an de an în Liga Elitelor, dar și cu mulți jucători care au făcut sau fac parte din loturile naționale de juniori ale României.

Unul dintre „tricolorii” clubului alb-albastru este Horia Grideanu. Un puști de 16 ani, care a fost convocat în ultima perioadă la lotul național U16 și care a arătat pe teren, în Liga Elitelor, că poate face față la un nivel superior. Un fundaș cu viziune, dar și cu forță, Horia a fost unul dintre remarcații Kids Tâmpa U16 în sezonul de toamnă al Ligii Elitelor, arătând că a crescut frumos, având șanse să urce treptat și sigur spre un nivel la care mulți își doresc.

„A fost o jumătate de sezon foarte încărcată, cu multe meciuri, cu mult efort fizic și psihic. Am avut parte de adversari puternici, cărora eu zic că le-am făcut față foarte bine. Nu ne așteptam să ajungem în play-off, să-i încurcăm pe cei de la Csikszereda sau să ne batem acolo, cu FC Bacău. Sigur, suferim încă la nivelul jocului, facem greșeli personale care se dovedesc de multe ori decisive în ceea ce privește rezultatul final. Dar ne bucurăm enorm că suntem acolo, că punem probleme unor echipe cu arii de selecție mult mai vaste decât noi. Împreună cu colegii mei ne automotivăm să vrem tot timpul mai mult, să reușim mai multe și să ajungem cât mai sus, mai departe decât ni se cere. Suntem încă în creștere. Încă acumulăm, învățăm, ne dezvoltăm. Dar este important că ne dorim să facem lucruri importante”, a declarat Horia Grideanu.

Amibiție, hotărâre, determinare. Câteva lucruri arătate de Horia în sezonul de toamnă în Liga Elitelor, lucruri care au atras atenția responsabililor de la lotul național U16, brașoveanul bifând ultimele 2 convocări. „Echipa națională este ceva special. Indiferent la ce nivel. E o experiență pe care aș dori să o trăiesc în fiecare zi. M-am bucurat enorm pentru prima convocare, dar și mai mult pentru a doua. Naționala este pentru mine ceva aparte. Mă duc acolo să îmi ajut țara, să o reprezint cu mândrie. Sigur, îmi doresc să evoluez cât mai mult și să am o contribuție cât mai mare la rezultate importante, să marchez, să dau pase de gol. Dar este la fel de important să fiu acolo, să fac parte din acel grup special care evoluează cu tricolorul pe piept”, a mai adăugat tânărul fundaș de la Kids Tâmpa.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

În viață este important să țintești cât mai sus, să îți dorești cât mai mult, iar Horia Grideanu chiar își dorește enorm să ajungă sus. Și e dispus să „pună osul” cum se spune pentru a reuși. „Vreau mai mult. O să o iau pas cu pas. Mi-aș dori să am cât mai multe convocări la lotul național, apoi să fac pasul la Liga a 3-a, unde să am evoluții apreciate care să mă ajute să urc la un nivel superior. Știu că va fi mult de muncă, însă sunt un om ambițios și sunt sigur că pot reuși. Nu se va întâmpla asta de azi pe mâine, vor fi mai mulți pași. Trebuie să fiu pregătit pentru fiecare etapă pentru a putea progresa. Eu nu vreau să rămân un jucător mediocru, ci vreau să ajung cât mai sus. Știu, îmi propun ceva foarte dificil de atins, dar în viață este bine să ai țeluri înalte. Doar așa poți să crești și să progresezi și să te apropii de realizări importante”, a precizat Horia.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Câteva lucruri despre Horia Grideanu:

– „Îmi place mult când sunt cu colegii mei, când ne ajutăm unii pe alții ca să progresăm”
– jucătorul preferat: Sergio Ramos (PSG) – „Împărțim aceeași răutate, agresivitate pe teren”
– este fan FC Barcelona
– îi place să schieze, să se plimbe cu bicicleta și să-și ajute părinții la treburile casnice
– este elev la Liceul cu Program Sportiv Brașov – specializarea atletism
– Ce îl motivează? – „Mă motivează o dorință enormă de a-mi face mândră familia și de a ajunge departe. Consider că noi, copiii născuți după anul 2000 putem facem multe pentru România în următorii ani”
– Ce și-ar doi să facă după încheierea carierei? – „Mă văd tot undeva în domeniul sportului. Ca antrenor sau manager, dar mai este mult până acolo. Nici nu mă gândesc că o să dau greș. Sunt sigur că voi avea succes ca fotbalist”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.