În partea superioară a masivului Postăvaru funcționează sistemul de producere a zăpezii artificiale

În partea superioară a masivului Postăvaru funcționează sistemul de producere a zăpezii artificiale.

Având în vedere temperaturile coborâte de azi-noapte și din această dimineață, -6 grade, la ora 8.00, în partea superioară, în zonele unde era necesară mărirea stratului de zăpadă,  au fost pornite turnurile și lăncile de producere a zăpezii artificiale, care funcționează și la această oră.

Iubitorilor  sporturilor de iarnă le este recomandat să schieze cu atenție în aceste zone.

Se poate schia în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea, și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Funcționează următoarele instalații de transport pe cablu: telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

În aceste condiții, salvamontiștii recomandă să schiați atenție și să reduceți viteza, deoarece în zonele în care acționează instalațiile de producere a zăpezii, consistența acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Totodată, schiorii sunt sfătuiți să poarte ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună.

Atât în stațiile inferioare ale telegondolei și telecabinelor, cât și în zonele în care se produce zăpadă au fost montate atenționări cu privire la producerea de zăpadă artificială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.