În ultimele 24 de ore, polițiști brașoveni au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti-Covid

În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 12 aprilie 2021, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 1.050 delocaţii, 72 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și  150 mijloace de transport persoane.  

Citeste și:  Modificări de trasee pentru autobuzele RATBV, pe 1 decembrie 2022

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 132 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 18 aplicate persoanelor fizicepentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație,  valoarea totală a acestora fiind de 13.250 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 2.660 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Citeste și:  Parada militară de Ziua Națională a României începe într-o ora, în Capitală. Ce se întâmplă la Brașov ...

Pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2, polițiștii brașoveni vor desfășura zilnic astfel de activități.

Scopul activităților desfășurate nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.