În utimele două săptămâni, în județul Brașov au fost administrate peste 45.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Acoperirea vaccinală a depășit 40% din populația eligibilă

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului, dr. Claudia Bularca, și subprefectul Ambrus Izabella-Agnes au susținut astăzi o conferință de presă având ca teme campania de vaccinare împotriva COVID-19 și situația epidemiologică din județul Brașov.

„În ultima perioadă, constatăm o creștere importantă a intenției de vacccinare în rândul brașovenilor, lucru care ne bucură și care ne dă speranțe că va scădea presiunea la care este supus sistemul sanitar în acest val 4 al pandemiei, care este și cel mai grav. În utimele două săptămâni, în județul Brașov au fost administrate peste 45.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar acoperirea vaccinală a depășit 40% din populația eligibilă. Avem o foarte bună colaborare cu Direcția de Sănătate Publică și cu autoritățile locale, iar acest lucru ne-a permis să creștem capacitatea de vaccinare, atât prin redeschiderea unor centre de vaccinare, cum sunt, de exemplu, cel de la Sala Sporturilor și din cartierul Noua, cât și prin extinderea programului de funcționare la alte centre de vaccinare. Avem, de asemenea, solicitări de la primari din județ care vor să redeschidă ori să deschidă centre de vaccinare în localitățile respective sau să găsim alte modalități de a asigura accesul locuitorilor de acolo la vaccinare. Împreună cu DSP, avem toată disponibilitatea în acest sens, dar am solicitat să existe situații cu numărul de cetățeni din localitățile respective care doresc în mod ferm să se vaccineze, pentru a nu repeta experiența pe care am avut-o în vară, când am organizat acea caravană de vaccinare în fiecare localitate, cu un mare efort logistic, de oameni și de timp, iar rezultatele nu au fost cele scontate, din cauza reticenței populației. Doresc să mulțumesc, și pe această cale, rețelelor sanitare care sunt implicate atât în organizarea unor centre de vaccinare pentru populația generală, cât și în acțiunea de vaccinare a angajaților agenților economici, capitol la care județul nostru ocupă un loc fruntaș la nivel național. Mulțumesc și Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Poliției Locale pentru modul în care veghează la respectarea măsurilor în vigoare pe durata stării de alertă; verificările vor continua, dar mă bucur să constat că tot mai mulți brașoveni conștientizează necesitatea respectării acestor măsuri, pentru că scopul acțiunilor de control nu este sancționarea, ci protejarea cetățenilor”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

La rândul său, directorul executiv al DSP Brașov, dr. Claudia Bularca a anunțat că în perioada următoare se va redeschide și centrul de vacinare de la Clubul Pensionarilor din Zărnești, și, de asemenea, s-au avizat și autorizat echipe mobile pentru vaccinarea persoanelor nedeplasabile.

„Datele de contact și programul de funcționare al centrelor de vaccinare din județ sunt disponibile pe site-ul DSP Brașov, ca și lista medicilor de familie care vaccinează împotriva COVID-19. Am extins și capacitatea de testare (lista punctelor de testare/recoltare fiind de asemenea disponibilă pe site-ul DSP Brașov – https://dspbv.ro/puncte-testare-covid/), inclusiv prin operaționalizarea în cadrul laboratorului DSP Brașov a unui punct în care se prelucrează testele RT-PCR recoltate la domiciliu. În plus, DSP Brașov pune la dispoziția centrelor de permanență din județ teste antigen rapide. Rugăm persoanele care nu au probleme grave de sănătate să nu mai solicite recoltarea de probe sau testarea la domiciliu, pentru a nu bloca serviciul de ambulanță cu asemenea solicitări, ci să se deplaseze la unul din punctele de testare/recoltare. Apelul nostru este ca cetățenii județului nostru să respecte măsurile de protecție sanitară, să se vaccineze și să se testeze, pentru că numai așa vom putea stopa cât mai repede acest val al pandemiei. Doresc să mulțumesc Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei municipiului Brașov și tuturor autorităților locale care ne-au fost și ne sunt alături în lupta pe care o ducem. Mulțumesc de asemenea Universității Transilvania, care ne-a pus la dispoziție un spațiu cu dotările necesare anchetelor epidemiologice”, a mai spus directorul executiv al DSP Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.