Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va oficia, aproape de miezul nopţii, slujba de Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va oficia joi seara, începând cu ora 23.15, slujba de Te Deum şi Moliftele Sfântului Vasile cel Mare la Catedra Arhiepiscopală din Constanţa. La Catedrala Patriarhală, slujba care ar fi trebuit ţinută la miezul nopţii, se ţine joi după-amiază, recomandarea fiind valabilă pentru întreaga ţară.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, joi, începând cu ora 21, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va citi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la mănăstirea Văcăreştii noi din apropierea localităţii Lumina. De la ora 21.40, împreună cu PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, va oficia Vecernia cu Litie la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanţa (zona Inel II).  

Citeste și:  Primăria va construi al doilea park&ride din oraș în zona Noua Dârste

De asemenea, de la ora 23.15, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic şi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. 

Totodată, în prima zi a anului, de la ora 8.30, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. La Catedrala Patriarhală, slujba de binecuvântare a Noului An va fi oficiată, joi, imediat după Vecernia Mare.  Vecernia Mare cu Litie a fost pogramată la ora 16.00.  

”Slujba de binecuvântare a Noului An, care se oficia la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi oficiată anul acesta imediat după slujba Vecerniei”, a transmis Patriarhia Română. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.