Încă două persoane s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru!

Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat, ieri, să intervină în 2 cazuri, în care persoanele s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna in Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor si le-au coborat la baza muntelui. Ambele persoane au fost predate echipajelor SMURD, care le-au transportat catre unitatatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.

Multe dintre aceste accidente ar putea fi evitate, daca echipamentul ar fi servisat si reglat corespunzator. Adresati-va unui centru de inchirieri sau de servisare autorizat, pentru reglarea legaturilor, astfel incat, in cazul unui soc sau a unei suprasolicitari, sa elibereze piciorul, protejandu-l si prevenind accidentarea.

Citeste și:  Săptămâna Luminată aduce Junii în Cetate, dar și zeci de evenimente în Piața Sfatului, la Pietrele lui Solomon și la Cetățuie. Vezi programul!

Totodata, salvamontistii reamintesc ca în acest moment partiile sunt acoperite, in cea mai mare masura, cu zapada artificiala, care are o consistenta foarte dura si care toceste repede canturile schiurilor, facandu-le greu de controlat. In aceste conditii, servisati schiurile periodic si ascutiti canturile, ori de cate ori simtiti ca nu mai tin.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 459 de cazuri, reprezentand 471 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.