Încă o controversă la CM 2022 Qatar: FIFA le-a interzis jucătorilor Belgiei să poarte tricourile pe care scrie “Love”

Echipa naţională a Belgiei, căreia i-a fost deja interzis de către FIFA să poarte banderola inclusivă „OneLove” la Cupa Mondială, nu va putea folosi al doilea său set de tricouri pe care este imprimat cuvântul „Love”, a anunţat Federaţia belgiană de fotbal (RBFA), potrivit TVR.

Acest aşa numit tricou de „deplasare”, în mare parte alb, dar cu imprimeuri care prezintă culorile curcubeului şi cuvântul „Love” pe guler, nu poate fi purtat, prin urmare de elevii selecţionerului Roberto Martinez. Potrivit RBFA, această menţiune ”Love” ar reprezenta o problemă pentru FIFA. Prin urmare, va fi suficient să fie eliminată această inscripţie pentru ca tricoul să fie validat de organismul internaţional. Acest tricou „este inspirat de faimosul foc de artificii de la Tomorrowland (un festival de muzică – n.red.) şi reprezintă valorile comune de diversitate, egalitate şi incluziune”, precizase RBFA cu ocazia prezentării tricoului, în luna septembrie.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Belgienii, care îşi încep campania la CM 2022 miercuri, împotriva Canadei, vor îmbrăca echipamentul principal, tradiţional roşu, la cele trei meciuri din faza grupelor.

Cele şapte selecţionate europene care plănuiseră să poarte o banderolă multicoloră „OneLove” împotriva discriminării la Cupa Mondială din Qatar au renunţat luni în faţa ameninţării cu „sancţiuni sportive” din partea FIFA.

Forul fotbalistic internaţional a avertizat, potrivit federaţiei olandeze, că arbitrii vor acorda un cartonaş galben căpitanilor echipelor respective, dacă aceştia vor purta la braţ banderola „OneLove”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.