Încă o încercare de lansare a programului „Rabla local”! Braşovul îşi propune să caseze câte 5.000 de maşini vechi

Programul național de casare a mașinilor vechi, fără să fie nevoie să cumpărați una nouă în schimb, ar urma să înceapă vineri, 21 aprilie 2023. Este a patra încercare de lansare a programului Rabla Local. Acest program ar fi trebuit să demareze în septembrie 2022, dar a fost amânat de încă două ori, însă, de această dată, Administrația Fondului pentru Mediu crede că totul este pregătit. Potrivit datelor parţiale, municipiul Braşov îşi propune să caseze câte 5.000 de maşini vechi.

Acesta este programul prin care românii pot casa maşinile vechi, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb 3.000 de lei, de la primăria de care aparţin.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Primăriile vor putea depune cererile şi documentaţia aferentă în perioada 21-28 aprilie, iar ulterior Administraţia Fondului pentru Mediu va anunţa termenul de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice şi a sumelor alocate.

Cei interesați trebuie să ştie că sunt eligibile autovehiculele mai vechi de 15 ani, cu o normă de poluare cel mult euro 3. Nu este obligatoriu ca autoturismul să fie şi funcţional, însă trebuie să conţină componentele esenţiale, precum motor, transmisie, tren de rulare, caroserie sau şasiu.

Oamenii primesc cei 3.000 de lei şi cu condiţia ca în următorii trei ani să nu achiziţioneze o maşină cu normă de poluare sub Euro 5.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Potrivit datelor parţiale ale Administraţiei Fondului pentru Mediu, obținute de agenția de presă Rador, municipiile Cluj-Napoca şi Braşov îşi propun să caseze câte 5.000 de maşini vechi, Timişoara – 4.700, Iaşul – 2.000 şi Constanţa – 500.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.