Încep lucrările de reparații străzi pe Griviței, Agrișelor și 15 Noiembrie (Brașov)

Lucrările de reparații străzi programate în această perioadă sunt în plină desfășurare. Din  această săptămână încep intervențiile pe B-dul Griviței, zona dintre Teatrul Dramatic și Patria și în cartierele Astra, Șchei, Blumăna.

Astfel, din această noapte se lucrează pe străzile Agrișelor și 15 Noiembrie. Decizia a fost luată pentru a reduce blocajele în trafic, având în vedere încărcarea acestor artere. Intervalul în care se va interveni va fi 22.00 – 5.30. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 20 septembrie.

În acest interval orar, traficul pe str. Agrișelor va fi restricționat în totalitate, cu excepția riveranilor, iar traficul va fi deviat pe str. Apullum.

În cazul B-dului 15 Noiembrie se va interveni pe tronsonul dintre Teatrul Dramatic și Cinema Patria, alternativ, pe câte o bandă.

De asemenea, RS Activ, compania care execută aceste lucrări, va interveni și în zona intersecției 15 Noiembrie – str. Castanilor.

Tot pe Lotul 2 (de care se ocupă asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ), compania Recon execută lucrări de reparații pavaj pe str. Fundătura Țibleș și reparații carosabil și trotuare pe str. Valea Cetății și Molidului, în urma înlocuirii rețelei electrice. Totodată, Recon execută lucrări turnare strat de uzură și în interiorul cvartalului de blocuri nou construite pe str. Carpaților, după ce aceste străzi au fost aduse, de către dezvoltator, la stadiul de turnare strat de uzură și predate către Municipalitate.

Citeste și:  Încep plățile pentru Programul Tomata

Firma Valdek Impex, care asigură lucrările de reparații străzi pe lotul 1, va începe lucrările de reparații pe B-dul Griviței, tronsonul cuprins între pasajul Fartec și sensul giratoriu de la Leroy Merlin, pe ambele sensuri de circulație. Se va interveni alternativ, pe câte o bandă de circulație pe sens.

Pentru a evita blocajele în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să folosească rute alternative.

Toate acestea sunt lucrări de reparații majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice. În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit 132 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decaparea mecanizată (frezare) și reparații, la turnarea de covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Lucrările sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât acestea să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de către rețeliști, cât și de firmele care execută reparațiile asfaltice.

Citeste și:  Primul Mega Festival din Dubai va avea loc în perioada 15 - 18 februarie 2024, la Expo City Dubai

Etapele de reparații majore ale străzilor includ: demontarea și remontarea bordurilor, montarea plăcilor din beton pentru așezarea la cotă a capacelor căminelor de vizitare și a grătarelor gurilor de scurgere, lucrări de refacere trotuare, lucrări de refacere fundații (acolo unde este cazul), lucrări de reparații în urma intervențiilor deținătorilor de utilități (dacă este cazul). După finalizarea acestor lucrări urmează așternerea stratului de asfalt.

În paralel, continuă programul de reparații (,,plombări”) pe străzile unde nu există necesitatea unor intervenții majore.

În acest an, Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, suma de aproape 60 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

Informațiile referitoare la programul de reparații pot fi consultate pe site-ul dedicat, https://abc.brasovcity.ro/asfalt, unde pot fi făcute și sesizări referitoare la noi situații ce necesită intervenția sau la calitatea lucrărilor deja executate.

Citeste și:  Câinii Saint Bernand nu vor mai fii folosiţi pentru intervenţiile montane. Elveția a decis să îi utilizeze în sectorul social

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

Lotul I, SC Valdek Impex:

  • Străzile din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul I sunt cuprinse toate elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, inclusiv intersecțiile.

Lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ:

  • Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – Al. I. Cuza), Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul II sunt cuprinse toate elementele geometrice ale străzilor Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.