Începe campania de vaccinare antigripală

Începe campania de vaccinare antigripală, săptămâna această! Vor fi livrate în prima faza 300 000 de doze, iar în perioada următoare încă un milion de doze. Ministerul sănătății transmite că există posibilitatea suplimentării dozelor cu înca 700 000.

Vaccinul va fi livrat către DSP-uri și de acolo la medicii de familie și unitățile sanitare. Imunizarea este gratuita pentru persoanele din categoriile de risc. Conform medicilor, o persoană care s-a vaccinat anti-COVID și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal.

„Deși procedura anuală în baza acordului cadru încheiat în 2019 pentru achiziția vaccinului gripal a fost finalizată în luna martie a acestui an, eu când am ajuns în minister nu era semnat niciun contract. Am cerut să se realizeze toate demersurile legale pentru semnarea contractelor și începerea în regim de urgență a campaniei de vaccinare antigripală gratuită. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin cu alte 700.000 de doze, până la cantitatea de 2 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, potrivit unui comunicat oficial.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.