Începe cea de-a treia campanie de dezinsecție din acest an

De astăzi, 30 iunie, începe cea de a treia campanie de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov.

Aceasta se va executa în atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 05.00-10.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 3.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 12 echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.
Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Produsul utilizat pentru combaterea țânțarilor adulți este Cymina Super și face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni sau animale și este biodegradabilă.

Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri.

Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor. Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Rugăm crescătorii de albine ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

În paralel, se execută și acțiunea lunară de larvicidare a cursurilor de apă, produsul utilizat fiind VECTOBAC WG, care face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide. Substanța utilizată nu este toxică pentru fauna acvatică. Zonele în care se va desfășura această operațiune sunt lacul Noua, pârâurile Ghimbășel și Bârsa, canalele Timiș, Graft și balta de pe strada Plopilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.