Începe vaccinarea persoanelor nedeplasabile, la Brașov

Săptămâna aceasta începe vaccinarea la domiciliu a persoanelor nedeplasabile, aflate în evidența Directiei de Asistență Socială Brașov. Persoanele din această categorie vor fi vaccinate anti COVID-19 de către echipele mobile.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Municipiului Brașov, au trimis către Direcția de Sănătate Publică Brașov o listă cu un număr de aproximativ 250 de persoane (brașoveni peste 65 de ani) care nu sunt deplasabili.

Persoanelor nedeplasabile, precum și celor cu handicap sever li se recomandă să contacteze Direcția de Asistență Socială pentru a identifica dacă îndeplinesc condițiile pentru a fi vaccinațe de echipele mobile.

Totodată, medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile vor colabora activ cu structurile de asistență socială.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile, cât și persoanele dializate pot fi vaccinate fără programare pe platformă și se înregistrează în RENV la momentul revenirii echipelor mobile de vaccinare în centrul de vaccinare fix sau imediat după vaccinare, după modelul persoanelor din instituții rezidențiale.

Precizăm că pe raza Muncipiului Brașov, în urma cererilor, au fost deja vaccinate 40 de persoane care se aflau în evidență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.