India este interesată de investiții în infrastructura mare din Brașov

Primarul Allen Coliban s-a întâlnit astăzi cu Excelenţa Sa Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei la Bucureşti, care a fost numit pe această funcţie în luna iulie a acestui anului trecut.

„Anii următori vor aduce Brașovului o dezvoltare a marilor proiecte de infrastructură, fie că vorbim de autostradă, de aeroport sau de spitalul regional. Totodată, planurile sunt de a dezvolta economic Brașovul, dar și din punct de vedere universitar. Despre toate aceste subiecte am vorbit astăzi cu Excelenţa Sa, domnul Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei în România. Există oportunități de colaborare între cele două state și cu precădere între India și Brașov. India este recunoscută internațional pentru nivelul de educație din IT, matematică, management, și toate aceste lucruri pot fi transferate la Brașov. Există oportunități de transfer educațional atât la nivelul elevilor și studenților, cât și la nivelul profesorilor, oportunități despre care vom mai continua dialogul în perioada următoare. Din perspectiva investițiilor, există un mare interes din partea companiilor indiene de a participa la licitații și la procedurile de atribuire pentru dezvoltarea infrastructurii mari în România. Nu în ultimul rând, Brașovul este un punct de atracție pentru turiștii din India, în primul rând în zona Bran, dar dezvoltarea turismului brașovean poate să fie un alt subiect de colaborare între cele două state. Mă bucură întâlnirea de azi, mă bucură canalele diplomatice pe care le-a deschis, sunt optimist cu privire la schimbul cultural, economic și educațional între India și Brașov“, a rezumat primarul Allen Coliban discuția cu oficialul indian.
Excelenţa Sa a promis că va discuta cu mediul economic indian şi că va reveni la Braşov cu o ofertă de cooperare mai structurată pe proiecte şi domenii de interes vizate în mod special de investitorii indieni.

Oficialul indian a sosit cu familia în zona Moieciu-Bran. Castelul Bran i s-a părut foarte interesant, fiind de părere că povestea „Castelului lui Dracula“ este foarte vandabilă din punct de vedere turistic, chiar dacă nu reflectă realitatea istorică. În plus, a precizat ambasadorul, castelul este foarte cunoscut printre turiștii din India.

Excelența Sa Rahul Shrivastava s-a alăturat Serviciului de Relații Externe Indian în 1999 și, după doi ani de stagii de pregătire, a devenit secretar al ambasadei Indiei la Moscova, activând apoi în ambasadele Indiei din Kazahstan, în Ministerul Afacerilor Externe – Divizia Eurasia și, mai apoi, a devenit Înalt Comisar al Indiei, la Londra, Regatul Unit. În 2015 a fost numit ambasador al Indiei în Venezuela, iar din iulie 2020 este ambasadorul Indiei în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.