Inspectorii ITM Brașov au dat amenzi de peste 150.000 de lei în luna decembrie 2022

Pe parcursul lunii decembrie, inspectorii ITM Brașov au dat amenzi de peste 150.000 de lei. Cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov au efectuat în total 145 de controale.

Au fost depistate 8 persoane care munceau fără forme legale pentru 4 angajatori. Aceștia din urmă au primit amenzi totale de 80.000 de lei.

„Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi 3 angajatori, identificându-se 6 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 2 amenzi contravenţionale în valoare totală de 80.000 lei şi un avertisment scris. Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii a fost sancţionat 1 angajator, identificându-se 2 persoane în această situație, aplicându-se 2 avertismente scrise”, a declarat pentru Radio România Brașov FM, inspectorul șef al ITM Brașov, Adrian Reit.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Tot în luna decembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 51 controale în urma cărora au fost sancționați 18 angajatori cu amenzi în valoare de 28.500 lei și 32 de avertismente.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.