Instructorul de dans brașovean care a avut relații sexuale cu eleve minore, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Instructorul de dans brașvean care a avut relaţii sexuale cu eleve minore rămâne cu pedeapsa dată inițial de Judecătorie. Curtea de Apel Braşov a respins ieri, 2 februarie, apelul formulat împotriva sentinţei pe fond şi bărbatul va rămâne cu pedeapsa de 5 ani şi 7 luni de închisoare.

Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi inculpatul Costin Paul împotriva sentinţei penale nr. 1934/05.12.2022 pronunţată de Judecătoria Braşov în dosarul penal nr. 15820/197/2022, pe care o menţine. În baza art. 275 alineat 2 şi 3 Cod de procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 710 de lei cu titlu de cheltuielile judiciare avansate de stat în apel, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului. Adaugă în continuare perioada arestului preventiv din data de 06.12.2022 la zi. Dispune avansarea sumei de 510 lei reprezentând onorariu apărător din oficiu persoană vătămată. Definitivă. Pronunţată azi, 02.02.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.

Costin Paul a fost găsit vinovat de infracțiuni de „corupere sexuală a minorilor” în formă continuată și „act sexual cu un minor” în formă continuată. Totodată, judecătorii brașoveni au dispus ca tânărul să plătească despăgubiri în sumă de 105.000 de lei.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Vă reamintim că, potrivit informațiilor de la acea vreme, în aprilie 2022, instructorul de dans a fost arestat după ce a convins două eleve minore să se culce cu el. Bărbatul se folosea de repetiţii pentru a le atrage şi le trimitea poze indecente. Una dintre victime avea doar 12 ani, iar cealaltă 13 ani. Profesorul are licenţă de antrenor de mulți ani şi a participat la competiţii internaţionale.

Foto. Imagine cu caracter ilustrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.