Învierea Domnului a fost sărbătorită în România și de către refugiaţii ucraineni

Cei care au reuşit să fugă din calea bombelor şi s-au refugiat în ţara noastră au încercat pe cât posibil să-şi păstreze tradiţiile şi obiceiurile. Iar sărbătoarea Învierii Domnului, probabil, a fost simțită la fel de puternic ca acasă.

Cu ororile războiului în minte şi durere în suflete, aceştia s-au rugat de Paşte pentru militarii care îşi apără ţara şi pentru familiile lor rămase în Kiev, Odesa, Herson sau Cernăuți, transmite Televiziunea Română, în urma unui interviu.

Mesaj de Paşte transmis de preşedintele Zelenski

„La sfârșitul iernii trecute, Rusia a adus un război la scară largă pe pământul nostru și, odată cu acesta, moarte, durere și întuneric. În dimineața de 24 februarie, soarele nu a răsărit, zorii nu au mai apărut. În dimineața de 24 februarie, a început o noapte întunecată și, totodată, a început trezirea noastră, a început lupta noastră. Întunericul nu a putut să ne umbrească spiritul, dorința de libertate, dragostea pentru pământul nostru natal și disponibilitatea de a-l apăra” – a declarat Zelenski, în mesajul de Paşte adresat poporului ucrainean.

Citeste și:  Reorganizare fără zgomot: Peste 3.000 de angajați din 40 de companii, concediați în primul trimestru al acestui an

Potrivit liderului de la Kiev, „anul trecut, în această zi, ne-am rugat cu toții ca Ucraina să reziste, să câștige”. „417 zile – am parcurs deja un drum lung. Avem în față una dintre cele mai dificile culmi. O vom depăși. Împreună, vom întâlni zorii – când soarele va răsări deasupra întregii noastre ţări – drapelul albastru-galben. Cu siguranță, acesta se va ridica deasupra întregului nostru pământ dat de Dumnezeu” – a mai afirmat Volodimir Zelenski.

Foto. president.gov.ua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.