Ioana Mihăilă: Bonuri de masă şi tombole, pentru cei care se vaccinează

Ministrul Sănătăţii, medicul Ioana Mihăilă, a explicat, într-un interviu acordat News.ro, ca a înaintat Guvernului o serie de propuneri care sa accelereze procesul de vaccinare anti-COVID în România. Pe lânga vaccinarea oamenilor în ambulatorii sau acasa, de catre medicul de familie, ministrul are în vedere acordarea de bonuri de masa pentru cei care aleg sa se vaccineze si tombolele pentru cei vaccinati. Ministrul crede ca gestionarea valului patru al pandemiei depinde de fiecare dintre noi, daca alegem sa ne vaccinam, si considera ca masca de protectie si distantarea fizica vor fi în continuare necesare la reluarea cursurilor din toamna.

Ioana Mihaila: “Deocamdata avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masa, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, si suntem în discutii, înca nu avem o forma finala, a unor loterii la care sa participe toate persoanele vaccinate”

Citeste și:  Grevă japoneză la Registrul Comerțului: Angajații cer salarii mai mari, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

“Noi am venit cu propuneri pe care le-am înaintat Guvernului, propuneri care au fost discutate cu Comitetul National pentru Coordonarea Activitatilor de Vaccinare. În acest moment, pe lânga actiunile pe care le-a pregatit Ministerul Sanatatii legate de oferirea posibilitatii de vaccinare în ambulatorii, în sensul acesta avem pregatita o Ordonanta de Urgenta care probabil ca va fi promovata în saptamânile urmatoare, si la domiciliul pacientului de catre medicul de familie, am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensa pentru cei care se vaccineaza de acum înainte, dar si anumite masuri care sa recompenseze si pe cei vaccinati anterior si pe cei care doresc sa se vaccineze de acum înainte.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai!

Deocamdata, avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masa, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, si suntem în discutii, înca nu avem o forma finala, a unor loterii la care sa participe toate persoanele vaccinate care doresc acest lucru.

Cam acestea sunt masurile pe care le avem agreate în acest moment, urmând sa vedem daca consideram oportun, fie ca ele sa fie extinse, daca sunt de succes, fie sa fie înlocuite cu alte masuri daca se considera necesare.

În momentul acesta, loteria este înca la stadiul de discutii, vom veni cu mai multe propuneri, vedem care sunt cele mai usor de operationalizat si acceptat de Guvern si acelea vor fi implementate”, a declarat Ministrul Sanatatii pentru News.ro. 

Citeste și:  Căldură doar la cerere în caloriferele din Brașov, racordate la sistemul public! Ce trebuie să știe locuitorii

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.