Iubirea într-o lume a conflictului: “Cuibul de Viespi” pe scena brașoveană într-o interpretare intrigantă

Spectacolul de teatru “Cuibul de Viespi”, al marelui Alexandru Kirițescu, revine și pe scena brașoveană, într-un montaj marca Radu Crăciun și o interpretare de excepție a celei mai noi generații de actori. Pe 29 iunie 2022, de la ora 19.00, Centrul Cultural “Reduta” Brasov își așteaptă spectatorii într-un periplu prin viața bogatei familii Duduleanu, perfectă din exterior, dar profund răvășită în interiorul său.

Tinerii Gabriela Porumbacu, Maria Grosu, Roxana Popescu, Lavinia Călinescu, Răzvan Răduță, Silviu Lupescu, Maria Costeschi, Miruna Andreea Icleanu, Amalia Năstase și Vlad Pelin, aflați la începutul carierei actoricești, demonstrează că sub bagheta unui regizor empatic se conturează un viitor de succes în slujba spectatorului.

Citeste și:  Invitați de marcă și evenimente speciale la Dracula Film Festival 2022. Vlad Păunescu primește titlul onorific de "Conte Dracula"

O poveste clasică, cu elemente autentice ale lumii interbelice, care fascinează și seduce nostalgicii, “Cuibul de Viespi” are o actualitate care tulbură și intrigă. Jocul este proaspăt, plin de savoare, oferind emoția necesară conectării cu spectatorul, în timp ce detaliile schițate de dramaturgul Kirițescu păstrează solemnitatea experienței teatrale.

Sinopsis: Familia Duduleanu pare perfectă: Aneta își petrece timpul cu surorile sale și este vizitată de copii în mod constant. Și mai ales, toți sunt putred de bogați. Este una dintre cele mai bogate familii din oraș, iar banii și aparențele sunt totul. Însă pe cât este de bogată, pe atât este de disfuncțională. Conflictul a devenit rutină. Oamenii fantome. Casa închisoare.

Citeste și:  Descoperă noutățile și ofertele speciale de la Salonul Auto București & Accesorii 2022!

Echilibrul, și așa fragil, este dat peste cap de întoarcerea femeii pe care toți voiau să o uite. Când totul se destramă, fiecare trebuie să aleagă o tabără și să lupte pentru ceea ce contează: banii, familia, statutul.

E datoria mai importantă decât iubirea?

Poate iubirea să existe când e înconjurată de moarte?

Este moartea un final?

Alexandru Kirițescu a scris tragi-comedia „Cuibul de Viespi” în anul 1929. Titlul dat inițial de autor a fost „Cuibul de viespi”, însă după ce Camil Petrescu citește manuscrisul acesta are de făcut o singură observație: „viespile nu trăiesc în cuiburi ci în stupi”, fapt care-l determină pe Kirițescu să-i schimbe titlul în „Gaițele”.

Citeste și:  Impozitele pe proprietate ar putea creşte de la 1 ianuarie

Pentru detalii suplimentare, puteți accesa Instagram aici sau Facebook aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.