Johnson&Johnson a început livrarea vaccinului anti-Covid în UE

Compania Johnson & Johnson a început ieri, 12 aprilie 2021, să livreze vaccinul pentru COVID-19 către țările UE, au declarat oficialii Uniunii Europene și compania, conform Reuters.

Compania plănuise inițial să își înceapă livrările la începutul lunii aprilie, dar a întârziat lansarea din cauza problemelor de producție.

„Primele doze pleacă astăzi din depozite către statele membre”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene într-o conferință de presă.

Compania americană s-a angajat să livreze 55 milioane de doze către UE până la sfârșitul lunii iunie și alte 120 de milioane în al treilea trimestru, a declarat luna aceasta, comisarul european pentru industrie, Thierry Breton.

Citeste și:  Viitorul e aici! Kids Tâmpa, cu 21 de jucători "crescuți în club", ajunge în Playoff-ul Ligii a 3-a

„Cel mai recent, nu era clar dacă promisiunea va fi respectată. Cu toate acestea, 50 de milioane de doze sunt sigure” pentru al doilea trimestru, a spus europarlamentarul Peter Liese, menționând că a primit aceste informații de la companie și de la Comisia Europeană, care coordonează discuțiile cu producătorii de vaccinuri.

O purtătoare de cuvânt a Johnson & Johnson a confirmat că a început livrările către țările UE, Norvegia și Islanda, fără a preciza cantitățile pentru aprilie și trimestrul al doilea.

Sursa, Alephnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.