Kata Mandel, cel mai bun rezultat românesc la snowboard din istoria participărilor tricolorilor la FOTE

Întrecerile din cea de a cincea zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European – FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 s-au desfășurat pe o vreme extrem de rece. Deși soarele a strălucit pe un cer fără niciun nor, termometrele au înregistrat chiar și -8 grade Celsius, în timpul zilei. Pe pârtii zăpada a fost excelentă pentru competiție, iar Kata Mandel a obținut cel mai bun rezultat al TEAM ROMANIA la această ediție a Festivalului – LOCUL 4 la snowbord cross (SBX) de până acum și cel mai bun rezultat de la snowboard din istoria participărilor României la FOTE.

În prima jumătate a clasamentului a venit și Horia Nicolae Urs – locul 33, cu timpul 41:48.1 la 12,5 km individual masculin. Cele 7 ratări din poligon l-au costat însă o poziție în TOP 20 sau chiar TOP 10.

Citeste și:  1.000 de copii mor zilnic din cauza apei de băut contaminate (UNICEF)

În ciuda frigului năpraznic, biatloniștii români au fost încurajați din tribune de George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, desemnat de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) să ofere medaliile câștigătorilor din proba masculină de 12,5 km individual. Pavel Trojer, din Slovenia, a cucerit aurul, Michal Adamov, din Slovacia, a obținut argintul, iar Guillaume Poirot din Franța și-a adjudecat bronzul.

Toate rezultatele sportivilor români din ZIUA 5 competițională:
Snowboard

 • snowboard cross (SBX) feminin – Kata Mandel – Locul 4
 • snowboard cross (SBX) masculin – Ștefan Lazăr – Locul 18
  Biatlon
 • 12,5 km individual masculin – Horia Nicolae Urs – Locul 33 cu timpul 41:48.1 și 7 ratări în poligon; Nicolae Zichil – Locul 48 – cu timpul 43:12.0 și 5 ratari în poligon
 • 10 km individual feminin – Maria Elisabeta Duicu – Locul 52 – cu timpul 44:41.8; Andreea Nicoleta Șchiop – Locul 57 – cu timpul 46:23.1
  Schi fond
 • sprint clasic masculin – Ionuț Alexandru Costea – Locul 57
  Patinaj artistic
 • individual masculin – Andrei Tudor Dominic – Locul 16 – cu 106.13 puncte (40,61- programul scurt, 65,62 – programul liber)
Citeste și:  Convocare la lotul național U18 pentru „ursul” Cătălin Stoica

Clasamentul la zi al TEAM ROMANIA, disponibil aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.