Klaus Iohannis spune că prin turneul său în Africa a repus „România pe radarul african”

Klaus Iohannis spune că prin turneul său în Africa a repus „România pe radarul african” și că a fost reluată astfel „o relaţie extrem de valoroasă între România şi partenerii africani”.

„Prin seria de vizite în Africa, am repus România pe radarul african și am reluat ceea ce aproape se pierduse în ultimii 30 de ani – o relație extrem de valoroasă între țara noastră și partenerii de pe acest continent. Neglijarea acestor legături, care au fost tradiționale în trecut pentru România, a reprezentat o eroare și, tocmai de aceea, am propus o Strategie Națională pentru Africa și am făcut această serie de vizite pe acest continent, cu urmări practice nu doar pentru noi, ci și pentru relația dintre Uniunea Europeană și Africa. Este evident că partenerul nostru cel mai apropiat regional este Africa, sunt oportunități fenomenale și ar fi o greșeală imensă să nu beneficiem de această șansă de bună colaborare”, a scris Președintele României pe pagina oficială de Facebook.

Citeste și:  Patriarhul Daniel, în noaptea de Paști: Trei mari adevăruri despre Învierea Domnului

„Senegalul este ultimul stat vizitat și mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc astăzi cu Președintele Macky Sall, cu care am stabilit că dialogul și contactele dintre între ministerele și agențiile noastre guvernamentale trebuie să continue cursul ascendent din ultima perioadă. Senegalul este pentru noi o prioritate pe continentul african și vrem să demarăm proiecte comune în gestionarea situațiilor de urgență, educație, cercetare și inovare, securitate cibernetică, infrastructură digitală, precum și agricultură, siguranță alimentară și în domeniul sanitar-veterinar. M-am bucurat că în toate țările africane în care am venit am găsit deschidere și perspective de cooperare, concretizate prin semnarea unor importante acorduri de înțelegere”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Citeste și:  Ministerul Sănătății din Italia a interzis practicarea „puppy yoga” după ce a făcut o descoperire alarmantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.