La Brașov continuă zborul de calibrare pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Primul zbor pe cel mai nou aeroport al României – Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a avut loc ieri, odată cu aterizarea şi decolarea avionului Beechcraft Super King Air-350, aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române, care a început operaţiunile de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie şi balizaj amplasate la sol. Astăzi, continuă zborul de calibrare!

Zborul de calibrare poate fi urmărit AICI.

„Am fost martorii acestui moment istoric, pe care Braşovul şi braşovenii îl aşteaptă de zeci de ani şi care reprezintă dovada de netăgăduit că în curând aeroportul nostru va putea fi deschis traficului aerian de pasageri”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Pregătirea zborului de calibrare s-a făcut în cele mai mici detalii şi sub toate aspectele, inclusiv în noaptea precedentă, atunci când condiţiile meteorologie s-au înrăutăţit, temperatura a scăzut sub zero grade, ploaia s-a transformat în ninsoare, iar pe pistă s-a format o pojghiţă de zăpadă îngheţată.

Citeste și:  Lidl organizează a zecea ediție a campaniei de colectare a alimentelor, un gest de solidaritate pentru comunitățile defavorizate

Cele două autospeciale dotate cu plug, perie şi autosuflantă pe care sunt utilizate pentru asigurarea viabilităţii pistei şi a căii de rulare au intrat imediat în funcţiune şi au patrulat pe toate suprafeţele de mişcare atât timp cât a fost necesar, astfel încât să nu apară niciun fel de problemă care ar fi putut periclita buna desfăşurare a zborului de calibrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.