Larisa Iordache, la spital după evoluția care i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Federația Română de Gimnastică a anunțat, recent, că Larisa Iordache a evoluat cu probleme de sănătate, miercuri, în cadrul probelor de la individual compus de la Campionatul European de la Basel, în urma cărora s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Maratonul calificărilor la Europenele de la Basel s-a încheiat cu obținerea biletului pentru Tokyo de către Larisa Iordache. Gimnasta antrenorilor Lăcrămioara și Cristian Moldovan, care a concurat în ultima subdiviziune, s-a clasat pe locul 4 în calificări după reprezentantele Rusiei, Angelina Melnikova, Viktoriia Listunova și Vladislava Urazova.
Au fost doar două locuri eligibile pentru Jocurile Olimpice, cel mult unul de țară. Ea este cea de-a 61 sportivă din România care va concura la Tokyo.

Citeste și:  Începe cea de-a III-a ediție Orchestra's Conductor Competition

Imediat dupa concurs, Larisa a ajuns la spital însoțită de antrenorul Cristian Moldovan și de dr Mihai Râșcu. Avea dureri mari, febră 37.8. În urma ecografiei și a CT-ului cu substanța de contrast, medicii au stabilit că este vorba despre o infecție a rinichiului drept. A rămas peste noapte la spital, pentru a începe tratamentul cu antibiotic.

„Ceea ce nu se știe însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism și a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului… Larisa a avut parte de o seară grea, o seară în care a ajuns la spital, cu febră, dureri și stare generală proastă. Primele investigații au dezvăluit o infecție la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfășurare”, spun reprezentanții FRG.

Citeste și:  Aeroportul Brașov se alătură luptei împotriva drogurilor. Campanie de informare și conștientizare pentru pasageri

Larisa a început concursul la bârnă, unde a fost notată cu 13.466, a continuat cu 13.400 la sol, 14.366 la sărituri și 13.466 la paralele. Celelalte două reprezentante ale României, Maria Ceplinschi (13.400 – sarituri, 9.800 – paralele, 12.933 – bârnă și 13.266- sol) și Antonia Duță (12.966 – sarituri, 12.500 – paralele, 9.633 – bârnă și 12.100 – sol), s-au clasat pe locurile 38, respectiv 54.

Am intrat în competiție cu o stare subfebrila, dar am reușit să concurez și să îmi împlinesc visul. Acum fac investigații și am încredere că totul va fi bine, a transmis Larisa Iordache pe o rețea de socializare.

Citeste și:  Grevă japoneză la Registrul Comerțului: Angajații cer salarii mai mari, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

Dubla campioană europeană de la Mersin este singura gimnastă din România calificată în concursul individual de vineri și în finalele pe aparate de duminică, la bârnă (prima notă) și la sol ( al 6-lea punctaj).

16 medalii, dintre care 6 de aur a câștigat Larisa Iordache la campionatele europene, ultimele 4 (două de aur și două de argint), în decembrie, la Mersin, la prima competiție după accidentarea din 2017 și infectarea cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.