Legile Educatiei au fost adoptate de Guvern. Ligia Deca: Vor fi dezbatute in procedura de urgenta, intr-o comisie comuna a Parlamentului

Noile legi ale educaţiei au fost aprobate ieri de guvern şi vor fi trimise spre dezbatere şi adoptare parlamentului.

În proiect a fost menţinută prevederea potrivit căreia, pe lângă Evaluarea Naţională, liceele vor putea organiza propriul concurs de admitere, cu probe de profil, pentru 60% dintre locuri.

De asemenea, Bacalaureatul va cuprinde o probă în plus, de la profilul opus celui studiat de elevi, informează Radio România Actualități.

Noile legi ale educaţiei au la bază proiectul „România educată”, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, iar pentru aplicarea reformelor din aceste legi vor fi alocate peste 3 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Prin legea învăţământului superior se doreşte combaterea abandonului universitar şi sprijinirea cooperării europene a universităţilor din România.

Legea învăţământului preuniversitar urmăreşte în principal reducerea abandonului şcolar şi a analfabetismului funcţional, iar elevul să fie în centrul procesului educaţional, după cum a explicat ministrul de resort, Ligia Deca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.