,,Liber la piscină – Liber în tribune!” Primăria Brașov organizează un nou eveniment de vaccinare, de data aceasta dedicat iubitorilor de natație și tuturor suporterilor

Duminică, 30 mai, la Bazinul Olimpic, între orele 8.00 și 20.00, se desfășoară un nou eveniment din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viață!“, inițiat de Primăria Brașov. Evenimentul poartă titlul ,,Liber la piscină – Liber în tribune!” și le este dedicat amatorilor de înot, dar și celor care vor să se întoarcă în tribune pentru a-și susține echipa sau sportivul favorit, indiferent de sportul preferat.

În cadrul evenimentului, vaccinarea se face fără programare, cu vaccin Pfizer.

„Continuăm seria evenimentelor de vaccinare cu evenimentul «Liber la piscine, liber în tribune!». Duminică, 30 mai, brașovenii se pot vaccina la Bazinul Olimpic, cu serul Pfizer, între orele 8.00 și 20.00. Ineditul este că brașovenii vor putea asista din tribune, în zona post vaccinare, la maratonul de înot în cadrul căruia vor înota atât sportivi profesioniști cât și amatori, timp de 12 ore. Reamintim de prezența campaniei de vaccinare și în piețe, astfel că astăzi vom fi în zona pieței Astra, mâine în zona Brintex, iar luni brașovenii ne pot găsi în zona Pieței Dacia, între orele 10.00 și 16.00. Marți, de 1 iunie, invităm copiii la joacă în Parcul Central, alături de părinți și bunici, care dacă nu s-au vaccinat au ocazia să o facă la centrul mobil“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Reamintim că Primăria Brașov a demarat, la începutul lunii mai, maratonul de vaccinare ,,Liber la vaccinare! Liber la Viață!” care cuprinde 10 evenimente de vaccinare dedicate diferitelor categorii sociale sau anumitor activități din ceea ce presupune reîntoarcerea la normalitate.

În această perioadă, Primăria Brașov și Direcția de Sănătate Publică derulează și evenimentul ,,Mai aproape pentru vaccinare!”, eveniment organizat în piețele brașovene și în zonele aglomerate. Vineri, 28 mai, între orele 10.00-16.00, în zona Pieței Astra va funcționa un centru mobil de vaccinare, în cadrul căruia brașovenii se vor putea vaccina cu vaccinurile Pfizer și Johnson&Johnson. Sâmbătă, 29 mai, centrul de vaccinare mobil va funcționa între aceleași ore, în zona centrului comercial Brintex, pentru ca luni, 31 mai, acesta să fie deschis la Piața Dacia.

Și pe 1 iunie, de Ziua Copilului, Primăria Brașov organizează un eveniment de vaccinare dedicat copiilor, părinților și bunicilor, care se va desfășura în zona locului de joacă din Parcul Nicolae Titulescu.

Până în prezent s-au desfășurat mai multe evenimente, organizate de primărie în parteneriat cu DSP, respectiv: ,,Liber la cultură!”, care a fost dedicat artiștilor și iubitorilor de cultură, ,,Liber în Europa!”, dedicat iubitorilor de călătorii și angajaților din agențiile de turism din Brașov, și ,,Liber la restaurante!”, care a fost dedicat angajaților din domeniul HoReCa și celor care își doresc să aibă din nou acces în restaurante și cafenele. La acestea s-a adăugat și evenimentul organizat de Consiliul Județean, în parteneriat cu Instituția Prefectului, DSP și Primăria Brașov, ,,Decolăm spre normalitate!”, care a avut loc weekend-ul trecut, la viitorul aeroport.

Următoarele evenimente ale campaniei ,,Liber la vaccinare! Liber la viață!” sunt (cu precizarea că evenimentele programate afară pot fi mutate în locații de interior, dacă vremea va face necesar acest lucru):

Luna iunie

1 iunie Liber la joacă – este un eveniment dedicat brașovenilor care vor să își vadă copiii la locurile de joacă și să interacționeze cu alți părinți, fără frica de a se îmbolnăvi. Evenimentul se va desfășura la locul de joacă din Parcul Titulescu.

6 iunie Liber la cinema – un eveniment dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și a celor din mall-uri. Intenția Municipalității este de a organiza o campanie de vaccinare în sistem drive-thru.

13 iunieLiber la concerte – pentru toți cei care duc dorul concertelor și pentru cei care organizează astfel de evenimente. Vaccinarea se va desfășura într-o sală de concerte.

21 iunie Liber în biserici – un eveniment dedicat atât enoriașilor, cât și personalului ecumenic. Evenimentul este propus a se desfășura în curtea sau în clădirea unei biserici.

Eveniment final Liber în Brașov – la sfârșitul campaniei, în Piața Sfatului se va desfășura un eveniment dedicat turiștilor și tuturor brașovenilor, care să marcheze intrarea într-o nouă etapă în lupta cu pandemia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.