Licitație pentru combaterea căpușelor, țânțarilor și șobolanilor, la Brașov

  • Primăria a lansat procedura de delegare de gestiune a activităților de dezinsecție, deratizare și dezinfecție pentru o perioadă de 5 ani

Primăria Brașov a lansat astăzi, 21 octombrie, procedura de achiziție pentru delegarea gestiunii serviciilor publice de deratizare, dezinsecție, dezinfecție și tratamente fitosanitare în municipiu, prin contract de prestări servicii, pentru o perioadă de 5 ani.

Valoarea estimată a acestei achiziții pentru întreaga perioadă de delegare, de 5 ani, este de aproximativ 55 milioane de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul local.

În cadrul acestui contract de servicii, prestatorul trebuie să asigure tratamentele necesare pentru combaterea insectelor (cum ar fi țânțarii, muștele sau anumite specii de gândaci) și paraziților (căpușe), care pot transmite diferite boli infecto-contagioase și parazitare, pentru om și animale, sau care generează disconfort; cele pentru combaterea rozătoarelor dăunătoare (șoareci, șobolani); tratamentele pentru prevenirea și combaterea bolilor infecțioase și parazitare la om și animale și cele pentru combaterea/prevenirea bolilor și dăunătorilor la plante, în special a agenților fitopatogeni, acarieni, păienjeni etc.

Citeste și:  Dominic Marcu a scris istorie la cea de-a 55-a ediție a Trofeului Râșnov powered by Pro-X

Conform caietului de sarcini, dezinsecția se va realiza prin următoarele metode:

– pulverizare la sol în zonele verzi (iarbă, garduri vii, arbuști, etc.) și tratament spațial de la sol sub formă de ceață rece și caldă, pentru combaterea țânțarilor și a căpușelor, cu acoperire pe întreaga suprafață a municipiului Brașov, în parcuri, zone verzi din cartiere, aliniamente stradale;

– tratament terestru pentru combaterea larvelor în locurile umede, propice depunerii larvelor de țânțari;

– pulverizare sau tratament sub formă de ceață rece și/sau caldă, unde există focare de dezvoltare a țânțarilor, ocazie cu care se tratează biotipurile altor specii de insecte dăunătoare;

– tratament terestru pentru combaterea căpușelor care se găsesc în zonele cu vegetație densă și pe frunzișul arborilor;

– tratament de deparazitare – combatere a puricilor, păduchilor, ploșnițelor etc. care se va efectua prin utilizarea de insecticide specifice pentru fiecare dintre aceste specii, iar metoda de aplicare va avea în vedere caracteristicile ciclului de înmulțire și cerințele biologice ale acestora.

Citeste și:  Aproape 61% dintre angajați consideră că biroul ideal trebuie să fie într-un campus multifuncțional cu tipuri diferite de spații unde pot lucra așa cum au nevoie

În ceea ce privește activitatea de deratizare, aceasta se va realiza, în principal, prin mijloace chimice, substanțele raticide, sub formă de baton cerat, pastă proaspătă în pliculețe de hârtie biodegradabilă, sub formă de peleți, lichide, suport cerealier sau alte tipuri propuse, care vor fi introduse în stații de intoxicare cu sistem de închidere, amplasate pe domeniul public și privat al municipiului.

Tratamentele fitosanitare constau în efectuarea de tratamente specifice, periodice, de combatere/prevenire a bolilor și dăunătorilor la plante. Ele se vor aplica la arborii de pe aliniamentele stradale, din parcuri și scuaruri, zone verzi din cartierele de locuit și la plantațiile de arbuști, garduri vii, în special buxus, dar și la cele de trandafiri din municipiul Brașov, constând în efectuarea de stropiri periodice. Scopul urmărit este de a combate bolile și dăunătorii, cum ar fi făinarea, rapănul și monilioza, dar și dăunători: afide, purici, gărgărița frunzelor, musculița albă de seră, puricele albastru, purici sau omida păroasă a buxusului.

Citeste și:  Consiliul Județean Brașov investește în modernizarea drumului județean DJ 106B Vulcan - Holbav

Activitatea de dezinsecție vizează, în principal, unitățile de învățământ aflate în proprietatea municipiului și au ca scop prevenirea și combaterea bolilor infecțioase și parazitare.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 90%, iar factorul tehnic – norma de poluare a autoutilitarelor de transport și a mijloacelor de transport necesare desfășurării activității este de 10%.

Valoarea maximă a acestor servicii de DDD pentru perioada de 5 ani este de 54.704.750 lei, fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 noiembrie, ora 15.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.