Ligia Deca este noul ministru al Educației. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul

Președintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul prin care o numește în funcția de membru al Guvernului pe Ligia Deca, ministrul Educației. Înainte de asta, șeful statului a eliberat-o din funcția de consilier prezidențial. Noul ministru al Educației a depus jurământul de învestitură, luni, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Ligia Deca are un doctorat în ştiinţe politice şi a publicat numeroase articole şi studii în domeniul politicilor educaţionale, iar în calitate de consilier prezidenţial, funcţie pe care a avut-o până astăzi, a fost implicată direct în elaborarea proiectului „România educată”.

Aplicarea acestuia va fi prioritatea mandatului său, după cum a precizat la momentul nominalizării ca ministru din partea PNL.

Citeste și:  Tarife mai mari la transportul pe cablu în Poiana Brașov

“Am contribuit la realizarea proiectului şi-mi doresc în continuare să duc la bun sfârşit ceea ce predecesorii mei au început. «România educată» include o diagnoză a problemelor din educaţie după toţi indicatorii de măsurare a performanţei, fie că vorbim despre calitate, fie că vorbim despre echitate. Avem nevoie de o reformă profundă, iar viziunea «România educată» asta este. Tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea „România educată” în cadru legislativ, şi nu numai, şi în programele şi în tot ce înseamnă activitatea ministerului vor încerca să răspundă la problemele învăţământului românesc”, a spus Ligia Deca.

Ligia Deca preia portofoliul Educaţiei la doar câteva zile după ce Sorin Cîmpeanu şi-a dat demisia pe fondul acuzaţiilor de plagiat.

Citeste și:  Brașovenii sunt invitați la ,,Dizabilitatea dincolo de aparențe“. Eveniment desfășurat cu ocazia zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

Noul ministru a afirmat astăzi că este nevoie de transparenţă maximă în tot ceea ce înseamnă lucrările academice realizate cu investiţie publică, inclusiv tezele de doctorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.