Lucian Bode: Am aprobat calendarul admiterii pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri ale MAI

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că a aprobat calendarul admiterii pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri din cadrul MAI, astfel că cererile se vor putea depune în perioada 15-28 februarie pentru cele 2.403 locuri disponibile, potrivit news.ro.

”Sunt bucuros să dau o veste mult aşteptată de către foarte mulţi tineri: am aprobat calendarul admiterii pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne!

Astfel, începând cu 15 februarie şi până în 28 februarie, cererile de înscriere se pot depune la structurile de resurse umane aparţinând inspectoratelor generale şi judeţene, cu precizarea că dosarul de candidat trebuie completat până în 10 martie 2021. Vor fi disponibile 2.403 locuri”, a anunţat Lucian Bode, într-un mesaj postat luni pe pagina sa de Facebook. 

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Potrivit ministrului, vor fi disponibile 1.483 locuri specializare agent de poliţie; 220 locuri specializare agent de poliţie de frontieră; 400 locuri specializare subofiţer de jandarmerie; 256 locuri specializare subofiţer de pompieri şi protecţie civilă;  22 locuri specializare maistru militar auto. 

”Aşa cum ştiţi, în afara evaluării cunoştinţelor – care va avea loc în 27 martie, candidaţii vor mai susţine testarea psihologică şi proba sportivă, conform planificării. Pentru cei care trec de aceste etape, urmează examinarea medicală”, mai anunţă ministrul. Informaţii suplimentare au fost postate pe pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne

De asemenea, în următoarele zile, site-urile unităţilor de învăţământ ale MAI – Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina , Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti , precum şi cele ale inspectoratelor generale vor publica informaţii utile despre admiteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.