Mai mult curaj pentru tinerii ACS Kids Tâmpa în Liga a 3-a

Am lăsat în urmă un an 2020 mai ciudat, mai aparte, dar care a adus schimbări importante pentru ACS Kids Tâmpa Brașov. Iar cea mai importantă dintre ele este înscrirea unei echipe de seniori în Liga a 3-a. O premieră, dorită de mult timp, dar care abia vara trecută a prins contur și care duce proiectul ACS Kids Tâmpa/ACS Tâmpa Brașov cu un pas mai înainte. „A fost o idee mai veche, aceea de a pune bazele unei echipe de seniori, care să vină în sprijinul jucătorilor pe care i-am crescut și îi creștem la academia noastră. Un deziderat greu de pus în practică, dar cu un efort foarte mare din partea tuturor celor de la club, dar și al partenerilor, Sergiana, Kelme, dar și ceilalți, a devenit realitate. Sigur, impactul a fost unul foarte puternic, cu un nivel care crește an de an, chiar dacă vorbim de al treilea eșalon fotbalistic al țării. Dorința noastră de a folosi aproape doar jucători din propria academie ne-a făcut misiunea și mai dificilă, dar este un lucru la care nu vom renunța și care dă așa, un aer aparte unui proiect frumos, cu oameni inimoși și cu parteneri de nădeje”, a declarat managerul ACS Kids Tâmpa Brașov, Nicu Văduva.

Și cum nivelul și jocul este altul, era nevoie ca pe lângă cei doi tineri antrenori principali, Ciprian Anghel și Nicu Văduva, să vină și un om cu o mai mare experiență, tot un brașovean, care să pună urmărul pentru ca lucrurile să meargă în direcția cea bună. Și acel om este Adrian Hârlab. Directorul tehnic al academiei și un brașovean cu o mare experiență în antrenorat, la nivelul primelor două ligi. „Era și normal să îl rugăm pe nea Adi să vină lângă noi și la echipa de seniori. Experiența dânsului face mai mult ca orice. Mai ales pentru doi oameni, ca mine și ca Nicu, care suntem obișnuiți mai mult cu munca la nivel de copii și juniori. Sfaturile lui, dar și ochiul lui format ne-a ajutat să începem pe un drum bun și să avem încrederea că urmează un viitor frumos”, a declarat Ciprian Anghel.

Kids Tâmpa a reușit lucruri interesante în prima jumătate a sezonului, dar a și plătit tribut lipsei de experiență. „Am avut multe meciuri bune, în care ne-am prezentat onorabil sau chiar am arătat un fotbal foarte frumos, în ciuda faptului că am avut în teren și copii născuți chiar în 2005 sau 2004. Din păcate, lipsa de experiență, problemele medicale, dar și faptul că aceeași copii au jucat în Liga a 3-a, dar și Liga Elitelor, și-a spus cuvântul. În plus, seria din care facem parte este una foarte puternică, cu echipe satelit ale unora din prima ligă, dar și cu formații ambițioase, care doresc să realizeze multe”, a mai adăugat Anghel.

Doi antrenori principal. O premieră în fotbalul din România și un model împrumutat de la echipa națională a Suediei. „Da, e o premieră această formulă cu doi antrenori prinicipali la o echipă de seniori la noi. Dar era un lucru absolut firesc, deoarece nimeni nu cunoaște mai bine acești copii decât noi. Sunt copiii noștri, pe care i-am crescut de mici și cu care am suferit, ne-am bucurat și am trecut prin multe. A venit timpul ca împreună să trecem la un alt nivel și să arătăm că putem și mai mult. Mă cunosc cu Nicu de foarte mulți ani și lucrăm împreună de mult timp ca să ne înțelegem foarte bine pe bancă. Ceea ce îi scapă unuia dintre noi vede celălalt, iar, cu sfaturile lui nea Adi, putem progresa foarte mult. Sigur, mai avem diferențe de opinie, ca orice «cuplu», dar mereu reușim să găsim soluția potrivită pentru a face ceea ce trebuie”, a precizat Ciprian Anghel.

Deși mai sunt două luni până la restartul Ligii a 3-a, trio-ul de pe banca ACS Kids Tâmpa lucrează deja la un plan de pregătire pentru ca echipa să arate mai bine în retur. „Este o perioadă în care trebuie să acumulăm mult, mai ales din punct de vedere fizic. Este nevoie de o pregătire centralizată care să ne ajute să rezistăm în meciurile din retur, dar trebuie să mai lucrăm la relațiile de joc, să corectăm greșelile personale și tot ce nu a mers în toamnă. Nu va fi ușor, însă suntem convinși că ne vom prezenta mult mai bine în partea a doua a campionatului”, a spus Nicu Văduva, care a adăugat: „Nu vom neglija nici factorul psihic, unul foarte important. Avem de lucrat mult pentru a le inocula tinerilor noștri o mentalitate de învingători. Am simțit în multe meciuri că ne trebuie mai mult curaj, mai mult tupeu, fotbalistic vorbim, pentru a depăși această lipsă de experiență. Oricum, suntem încrezători că se va vedea o îmbunătățire în primvărară, la toate capitolele”.

credit foto Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.