Mai mulți elevi brașoveni au strâns din donații 22.500 lei și au renovat sala de clasă

Copiii din clasa a VI-a A, de la Colegiul Mircea Cristea din Municipiul Brașov, împreună cu părinții și diriginta lor, au desfășurat o campanie de strângere de fonduri în ultimele 6 luni, iar cu banii strânși și-au renovat sala de clasa.

Totul a început în februarie și a plecat de la nevoia urgentă de a schimba parchetul din clasă. Era din acela pe model vechi, a cărei valoare materială și morală a trecut de mult. Copiii și părinții s-au hotărât atunci că aceasta este o chestiune pe care doresc să o rezolve ei, cât mai curând posibil. Doar că nu prea știau de unde să înceapă. Cu câțiva ani în urmă au avut o nevoie similară și atunci au fost sprijiniți de Radu Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel. Așa că au mers și de această dată către el. Împreună cu acesta au stabilit un plan.

Primul pas a fost să facă un proiect cu ajutorul celor de la Imagoo Design. În acest proiect au inclus mai multe aspecte, plasându-le în ordinea priorității: parchet nou, zugrăveală nouă, cuiere, corpuri noi de iluminat, catedră și scaun profesor, jaluzele noi, bănci și scaune noi, dulapuri bagaje și fotolii puf de relaxare.

Următorul pas a fost să identifice activități de strângere de fonduri. Au ajuns la concluzia că pot oferi donatorilor obiecte făcute de copii, cu mâinile lor. Astfel copiii primesc și o lecție de viață, respectiv aceea a muncii pentru a avea ce doresc. Acum a mai rămas să găsească locațiile în care să strângă donațiile. Au contactat centrele comerciale mari din Brașov cu rugămintea de a le permite să amenajeze o perioadă de timp o masă cu produsele pe care le fac și să stânga donații pentru proiectul lor. Proiect care între timp a fost și botezat : „Vrem o clasă altfel!”. Au primit răspuns afirmativ de la Eliana Mall și Afi Mall, locuri unde au desfășurat în martie și iulie câte o strângere de fonduri. La aceste acțiuni au participat copii, părinți și doamna dirigintă. Nu a fost ușor să fie în permanență prezenți la stand, dar au făcut fiecare eforturi și au reușit să acopere.

Citeste și:  RATBV a introdus mai multe autobuze pe linia 320 (Brașov – Feldioara)

Era important și ca mesajul lor să ajungă la brașoveni, pentru ca aceștia să știe despre proiectul lor. În consecință au trimis mai multe comunicate de presă la presa locală: ziare, radio și TV. Au avut o surpriză plăcută să vadă că marea majoritate a presei a ales să preia mesajul lor și să îl aducă la cunoștință brașovenilor. A contat enorm de mult faptul că majoritatea celor care au făcut donații au văzut în media proiectul “Vrem o clasă altfel!”.

Din strângerea efectivă de fonduri au reușit să atingă suma de 12.500 lei. Diferența de 10.000 lei a venit la o companie brașoveană, care a aflat de proiect din presă. Astfel, în luna august au avut la dispoziție suma necesară pentru partea de construcții și o parte din mobilier. Cei de la Imagoo Design și-au asumat rolul de diriginte de șantier, au găsit o firmă de construcții, au cumpărat toate materialele și apoi au coordonat implementarea.

Citeste și:  RATBV a introdus mai multe autobuze pe linia 320 (Brașov – Feldioara)

Astfel s-a ajuns ca în prima zi de școală copiii să vină într-o clasă renovată, o clasă altfel: parchet nou, zugrăveală nouă, cuiere, corpuri noi de iluminat, jaluzele noi, catedră și scaun profesor. Încântarea lor a fost pe măsura efortului și răbdării de care au dat dovadă.

“La început am fost reținuți, dar uite că am reușit, alături de copii și de doamna dirigintă, să bifăm această etapă din proiect. Mai avem nevoie doar de bănci noi, scaune noi și fotoliile puf de relaxare, iar copiii noștri vor avea cu adevărat o clasă altfel.”, a declarat Emilia Oțeleanu, reprezentanta părinților.

Vă spun sincer că am avut emoții mari. Mai ales când a fost vorba despre presă și atâta expunere. Totul a fost nou pentru noi, dar uite că am reușit. A contat mult că am avut sprijinul conducerii școlii și le mulțumesc pe această cale. Pentru mine a fost cu siguranță un început de an școlar memorabil.”, a declarat Lucia Pavelescu, diriginta clasei.

Citeste și:  RATBV a introdus mai multe autobuze pe linia 320 (Brașov – Feldioara)

Ceea ce vedeți aici este o lecție de viață extraordinară pentru acești copii și mă bucur pentru că am putut să punem umărul la proiectul lor. Implicarea noastră, pe lângă efortul depus de ei și părinții lor, este una infimă. Îi felicit pentru această etapă și îi asigur de sprijinul nostru în continuare. Pentru cei care doriți să contribuiți avem deschis la Asociația Brașovul Altfel un cont special pentru acest proiect: RO94 BREL 0002 0036 9740 0103.”, a declarat Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel.

Pentru noi a fost o provocare să proiectăm o sală de clasă modernă în sistemul de învățământ românesc. Am folosit toată experiența mea și a echipei mele în acest proiect și sper că a ieșit ceva frumos și util. Sunt mamă și îi înțeleg pe copiii și părinții din acest proiect, așa că am contribuit cu mare drag.”, a declarat Patricia Potecea, proprietarul Imagoo Design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.