Mai mulți șoferi au fost identificați sub influența alcoolului și a substanțelor interzise, în acest weekend (Brașov)

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat, în data 01 aprilie 2023, o acțiune pe linie rutieră, care a vizat depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise și prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave.

Astfel, în cadrul controalelor efectuate, polițiștii i-au testat pe conducătorii auto din punct de vedere al prezenței în organism a alcoolului sau a unor astfel de substanțe, în urma activităților rezultând următoarele:

  • în jurul orei 12.00, polițiștii au oprit pentru control pe DJ 104A, de pe raza localității Viștea de Sus, un conducător auto, în vârstă de 69 de ani, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat;
  • în jurul orelor 21.30, polițiștii au identificat la volanul unui autovehicul un tânăr, în vârstă de 23 de ani, care circula pe str. Neptun, din municipiul Brașov, fiind sub influența substanțelor psihoactive, testul efectuat indicând o valoare pozitivă la substanța cannabis;
  • în jurul orelor 21.45, pe str. Valea Cetății, din municipiul Brașov, a fost oprit un conducător auto, în vârstă de 27 de ani, cu privire la care, după efectuarea testului pentru identificarea substanțelor psihoactive, a rezultat că avea prezentă în organism substanța cannabis;
Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Pentru toți cei identificați, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând ca mostrele biologice, recoltate la o unitate medicală autorizată, să stabilească cu exactitate cantitatea de alcool și tipul de substanțe consumate

Mai mult, la data de 01 aprilie 2023, în jurul orei 17.00, polițiștii Serviciului Rutier Brașov au surprins, pe str. Gării din localitatea Bod, județul Brașov, un conducător auto, care circula cu o viteză peste limita legală în localitate și care a schimbat direcția de deplasare la vederea echipajului de poliție.

În timpul urmăririi acestuia de către echipajul de poliție, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un copac.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice ca urmare a întocmirii unui dosar penal, în care acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În momentul în care polițiștii efectuau controlul, au observat indicii în comportamentul conducătorului auto că acesta s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise, fapt pentru care s-a procedat la testarea sa din punct de vedere al prezenței substantelor psihoactive iar rezultatul a fost pozitiv la substanța canabis.

În consecință, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a substanțelor psihoactive consumate.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Față de situația constatată, polițiștii au dispus măsura reținerii acestuia și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov pentru o perioadă de 24 de ore.

În cauză s-a constituit un dosar penal, în care polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brasov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.