Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a semnat, joi, cererea de aderare la Uniunea Europeană. Evenimentul a avut loc la Reședința de Stat.

„Cetăţenii Republicii Moldova demonstrează lumii că sunt un popor matur. Am demonstrat-o atunci când nu am permis tiraniei să se instaleze în ţara noastră. Dragi cetăţeni, dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt şi hotărât, folosind oportunităţile oferite de peisajul schimbător al lumii. Trebuie să acţionăm imediat atunci când ne-o cer circumstanţele şi vedem clar oportunitatea de a putea asigura generaţiilor viitoare un trai mai sigur, mai bun. Realizarea acestui obiectiv este datoria noastră faţă de cetăţeni”, a declarat şefa statului.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, semnată joi, este adresată lui Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, ţară care deţine rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.

„Dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt și hotărât, folosind oportunitățile oferite de peisajul schimbător al lumii. Trebuie să acționăm imediat atunci când ne-o cer circumstanțele și vedem clar oportunitatea de a putea asigura generațiilor viitoare un trai mai sigur, mai bun. Realizarea acestui obiectiv este datoria noastră față de cetățeni.

Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la UE. Ea este adresată lui Emmanuel Macron, președintele Franței – țara care astăzi deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această opțiune. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele, pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor Republicii Moldova”, a explicat Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.