Majoritatea britanicilor sunt împotriva finanţării de către stat, a ceremoniei de încoronare a regelui Charles

Majoritatea britanicilor (51%) sunt de părere că încoronarea lui Charles al III-lea pe 6 mai nu ar trebui să fie finanţată de stat, în condiţiile în care costul vieţii este în creştere în Regatul Unit, potrivit unui sondaj publicat marţi, relatează agențiile AFP, DPA şi Agerpres.

Doar 32% dintre britanici consideră că statul ar trebui să finanţeze încoronarea lui Charles – fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, decedată în septembrie – şi a reginei consoarte Camilla, potrivit acestui sondaj al YouGov.

Cei mai critici sunt tinerii, cu 62% dintre cei cu vârste între 18 şi 24 de ani care consideră că statul nu ar trebui să finanţeze încoronarea, în timp ce proporţia scade la 44% la cei peste 65 de ani, la 46% la persoanele cu vârste între 50 şi 64 de ani şi la 55% la persoanele între 25 şi 49 de ani.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Nicio informaţie nu a fost publicată de guvernul Regatului Unit sau de Palatul Buckingham cu privire la factura încoronării, ce ar urma să coste cu toate acestea mai multe zeci de milioane de lire sterline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.