Mandate de arestare pentru infracțiuni de camătă și șantaj (Brașov)

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Victoria efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „camătă și șantaj”.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, începând cu anul 2019, un bărbat si o femeie, ambii din orașul Victoria, au împrumutat diferite sume de bani mai multor persoane vătămate care proveneau din mediile vulnerabile ale aceleiași localități, pentru care au perceput dobândă de până la 40% din suma împrumutată.

La data de 07.02.2023, lucrători din cadrul Poliției Orasului Victoria, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Poliției Municipiului Făgăraș, Secției nr. 3 Rurale Voila, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința persoanelor banuite de săvârșirea faptelor ilegale, de unde au fost ridicate mai multe înscrisuri ce conțineau însemnări referitoare la nume, numere de telefon, sume de bani și mai multe documente de interes pentru cauză.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

De asemenea, au mai fost ridicate mai multe sisteme informatice și cartele SIM, precum și suma de 24.900 lei.

În baza probatoriorului administrat, cei doi suspecți au fost reținuți pe o perioadă de 24 ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ulterior aceștia au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Făgăraș care a dispus măsura arestării preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.