Marcus Schinkel Trio aduce Armoniile și ritmurile lui Beethoven într-un mix inedit de Jazz, Electro și Rock

În data de 26 August 2021, pianistul german Markus Schinkel (pian, sintetizator)  va concerta pentru a doua oară la Brașov, de data aceasta ca parte a trio-ului care îi poartă numele, din care face parte alături de muzicienii Wim de Vries (tobe) și Fritz Roppel (contrabas). Concertul, intitulat Crossover Beethoven, va avea loc la Filarmonica Brașov, Sala Patria, cu începere de la ora 19:30.

Trio-ul va interpreta o serie de melodii și improvizații de jazz pe baza unor sonate sau simfonii de Beethoven, precum Sonata no.19 în g-minor, Simfonia no.8, sau Simfonia no.5, precum și o serie de melodii originale sau de reorchestrări ale unor piese îndrăgite de publicul român.  

Despre proiectul Crossover Beethoven:

La doar 50 de ani de la lansarea „Play Bach” de Jacques Loussier, Marrcus Schinkel continuă fuziunea dintre muzica clasică și jazz cu programul său „Crossover Beethoven” întrebând provocator „Oare Beethoven ar fi un muzician de jazz popular în zilele noastre?”

Citeste și:  Spectacolul "POVESTIRI CULESE" cu Maia Morgenstern, pe 29 ianuarie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

În programul „Crossover Beethoven“ Schinkel îmbină stilul său compozițional cu melodiile lui Beethoven, catapultând astfel armoniile și ritmurile lui Beethoven în timpurile moderne, într-un mix inedit de Jazz, Electro și Rock. Muzica originală iese la suprafață din când în când, având o funcție de comentariu, care servește ca bază pentru un excurs de jazz pe cărări noi și necunoscute.

Schinkel a interpretat acest program în numeroase turnee de concerte în Europa, America sau Asia.

Ziarul german Jazzpodium scrie despre acest proiect că: „a rearmonizat fragmente de teme Beethoveniene cu multă vervă și know-how (…), una dintre puținele adaptări de succes ale muzicii clasice în jazz.”

Despre Marcus Schinkel Trio:

De mai bine de 25 de ani Marcus Schinkel cântă pe scene și festivaluri din Germania, Europa, Rusia și chiar din Caraibe sau Vietnam.

Citeste și:  Spectacolul "POVESTIRI CULESE" cu Maia Morgenstern, pe 29 ianuarie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Marcus Schinkel a început să cânte la pian clasic la vârsta de 8 ani și încă de mic era un fan fervent al lui Beethoven. Până în prezent, muzicianul deschide și îmbină toate granițele genurilor – de la clasic, jazz, electro și pop – dar este capabil să se uite înapoi și să integreze și experiențele trecutul său de succes: a cântat pentru Maestrul Kurt Masur, alături de Paul Kuhn, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Beethovenorchester Bonn și Münchener Symphoniker.

Ca element central al numeroaselor sale proiecte muzicale, Marcus Schinkel a fondat trio-ul care-i poartă numele, în care interpretează alături de Wim de Vries (tobe) – unul dintre cei mai cunoscuți bateriști din Europa și jumătate din duo-ul de tobe „Drumbassadors” – și de (contra)basistul Fritz Roppel.

Citeste și:  Spectacolul "POVESTIRI CULESE" cu Maia Morgenstern, pe 29 ianuarie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Bilete, acces în sală și măsuri de siguranță:  

  • Prețul unui bilet de intrare este de 20 LEI.
  • Biletele s-au pus în vânzare pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio & Relay semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos-Telekom.
  • Achiziția biletelor se poate face și de la Sala Patria în ziua concertului.
  • Accesul publicului se va face exclusiv pe baza biletului achiziționat;
  • Accesul minorilor cu vârsta mai mică de 7 ani este interzis;
  • Acesul copiilor cu vârsta de până la 14 ani este gratuit;

Organizator: Centrul Cultural German Brașov

Parteneri: Filarmonica Brașov, Goethe Institut București

Parteneri media: Magic FM, Zile și nopți, Feeder.ro, Radio România Brașov FM

Bilete online la: https://www.bilete.ro/concert-marcus-schinkel-trio-crossover-beethoven/

Informații suplimentare pe: http://www.ccgbv.ro/marcus-schinkel-trio-crossover-beethoven/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.