Marian Rasaliu: Doar Dumnezeu ne-a ferit de o tragedie în spitalele brașovene! Avem nevoie de Spital Regional!

Pe fondul tragediei de la Spitalul Matei Balș, deputatul PSD Marian Rasaliu consideră necesară continuarea, cât mai repede, a proiectului Spitalului Regional din Brașov.
”Incendiul din această dimineață de la Spitalul Matei Balș, în care și-au pierdut viața patru pacienți, ne-a arătat, încă o dată, vulnerabilitatea sistemului medical românesc. Din păcate, asistăm la o tragedie cu repetiție. Sunt deja 6 spitale în care s-au produs incendii în ultimele luni: Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Spitalul CFR Cluj Napoca -în noiembrie, Spitalul Județean Târgu Mureș- secția ATI și Spitalul de Psihiatrie Socola, Iași – în decembrie, Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman și Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Timiș – în ianuarie 2021.
Nenorocirea din această dimineață se putea întâmpla oricând și în spitalele Brașov pentru că, din păcate, vorbim de un sistem de protecție rudimentar. Doar Dumnezeu ne-a ferit de o tragedie! Este o lecție din care trebuie să învățăm ceva, până nu va fi prea târziu. Consider necesară continuarea, cât mai urgent, a proiectului construirii Spitalului Regional din Brașov, proiect început în timpul guvernării PSD. Observ că președintele Iohannis vorbește peste tot despre o reformă profundă în sănătate. Mai mult decât atât, după incendiul de la Spitalul Județean Neamț, din noiembrie, când 12 oameni și-au pierdut viața, guvernul PNL a anunțat controale și măsuri drastice în toată țara. Din păcate, timpul a arătat că sănătatea nu este și nu a fost o prioritate pentru cei din PNL. Altfel, cum se explică faptul că odată ajunși la guvernare, cei din PNL au băgat ”la sertare” proiectul construirii Spitalului Regional din Brașov?

Cetățenii județului Brașov au nevoie de un spital nou, sigur, cadrele medicale merită să își facă meseria în mod civilizat, într-o unitate spitalicească care să le ofere și laboratoare unde să desfășoare muncă de cercetare.
Sănătatea nu are culoare politică! Noul spital din Brașov nu va fi al unui partid, ci al cetățenilor din regiune. Îndemn, încă o dată, întreaga clasă politică să lupte pentru acest proiect. Nu mai avem nevoie de alte tragedii! ” a declarat deputatul Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.