Mariana Sebeni-Comșa lansează Cartea de povești din spatele știrilor, reportajelor, anchetelor și interviurilor pe care le-a publicat de-a lungul carierei. Vineri, în cadrul LibFest!

Cartea de povești din spatele știrilor, reportajelor, anchetelor și interviurilor pe care le-a publicat Mariana Sebeni-Comșa de-a lungul carierei sale va fi lansată vineri, 4 august, ora 15.00, în Piața Sfatului din Brașov, în cadrul LibFest. Volumul a apărut la mijlocul lunii iulie și este deja vândut pe Libris.ro.

Ion Cristoiu, care semnează o prefață, a făcut de mai multe ori referire la el în podcasturile sale, unde l-a prezentat drept ”o carte uluitoare” sau ”o carte extraordinară”.

Este o carte scrisă de un jurnalist brașovean despre întâmplări care au ajuns la public sub forma unor știri, dar mai ales despre întâmplări care nu au ajuns niciodată la public până acum. Asta face din ”Turiști fericiți și camioane de-a latul. Știrea din spatele știrii” o carte de aventuri. Dar, cu întâmplări reale, cu personaje reale și locuri reale.

Citeste și:  Pizzeria din România inclusă în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa
Foto. Mariana Sebeni-Comșa

”Puțini știu că, de multe ori, în spatele unei știri se află o știre și mai bună. O știre pe care nu o scrie nimeni. Pe care nu o difuzează nimeni. În spatele unei știri difuzate se află o minunăție de poveste neștiută decât de cel care o trăiește. Despre aceste povești este vorba aici, în această carte. Despre poveștile din spatele știrii difuzate. Despre jurnaliști de presă scrisă, despre reporteri TV și cameramani, despre jurnaliști radio care trec prin întâmplări de poveste pentru a ajunge la o poveste. Aceasta este povestea câtorva știri redactate de mine. Pentru că, inclusiv autorul știrii poate fi o știre. Sunt jurnalist de 33 de ani.

În cei 33 de ani de presă am întâlnit scriitori importanți, politicieni importanți, lideri sindicali, oameni săraci, oameni bogați, infractori, directori de întreprinderi de stat fără viziune, angajați din fabrici de stat fără viitor, profesori și elevi, doctori și pacienți, pe Majestatea Sa Regele Mihai, pe Majestatea Sa Regina Ana, pe fiicele și ginerii lor, miniștri, pușcăriași, criminali, șoferi-criminali, șoferi-victime, milițieni și polițiști corupți sau necorupți, mame rămase fără copii, copii aruncați în pușcării, șomeri, miliardari, iubitori de câini și hingheri ucigași de câini, câini ucigași de copii, oameni ucigași de cai, veterinari care fac minuni, doctori de copii și copii de 800 g. Fiecare cu povestea lui. Așa că, am considerat că a venit vremea să le scot, pe câteva, la lumină.

Reprezintă părți din experiența mea de viață. O experiență cum puțini oameni au parte. Și e păcat ca aceste povești să rămână nespuse. Pentru că ele au fost mereu știrea din spatele știrii, adesea mai interesantă decât știrea însăși”, spune Mariana Sebeni-Comșa.

Citeste și:  Olandezul care a adus velomobilele în inima Transilvaniei
Foto. Mariana Sebeni-Comșa

Lansarea volumului va avea loc vineri, 4 august, ora 15.00 în Piața Sfatului din Brașov, în cadrul LibFest și va avea parte de doi prezentatori: cel mai vechi gazetar din Brașov, Ioan Popa și cel mai vechi om de radio din Brașov, Puiu Leder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.