Marius Dunca: ‘NU politizării școlii românești!’

Semnal de alarmă tras de senatorul Marius Dunca. Președintele PSD Brașov susține că asistăm la cea mai mare operațiune de politizare a învățământului românesc după Revoluție.

”Cum este posibil ca peste 1.000 de directori de școală să fie schimbați peste noapte de actuala guvernare, fără concurs, fără criterii profesionale, doar după bunul plac al politicienilor din noua coaliție? Este cea mai mare operațiune de politizare a învățământului românesc după Revoluție. Dacă ar avea onoare și respect față de alegătorii lor, miniștrii USR-PLUS ar trebui să își dea imediat demisia, mai ales că la formarea guvernului declarau ferm că „Depolitizarea este o condiție pentru guvernarea alături de PNL”. Mai mult decât atât, în campania electorală, USR-Plus, la Angajamentul nr. 15 din programul prezentat, propunea pompos depolitizarea învățământului românesc. Ce s-a întâmplat cu aceste promisiuni?

În timp ce Coaliția Țeparilor e preocupată cu instalarea politrucilor la conducerea unităților de învățământ, peste 65.000 de elevi nu au avut acces la cursurile online și, din acest motiv, riscă să rămână cu mediile neîncheiate. În județul Brașov 3000 de școlari se află în această situație. Din păcate, se pare că guvernanții de dreapta au ei înșiși reale probleme cu matematica: 233.000 de copii nu aveau tablete, s-au distribuit 250.000 şi acum 287.000 de copii nu au tablete!

În loc să discute despre redeschiderea școlilor, actuala coaliție de la guvernare este mai preocupată de împărțirea funcțiilor. ”Ciolaniada” este mai importantă decât viitorul copiilor noștri. Generațiile viitoare vor plăti pentru incompetența acestei guvernări, dar nu este oare un preț prea mare? Se dorește să devenim un popor incult, ușor de manipulat?

Un lucru este sigur: pentru școala românească, guvernarea Dreptei începe mereu cu stângul!” a concluzionat senatorul Marius Dunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.