Măsurile de șomaj tehnic au fost prelungite până la 30.06.2021

de Adrian ȚEPOSU

 Revenim cu vesti bune pentru antreprenori si salariati, intrucat Guvernul a prelungit unele masuri pentru a sprijini mediul de afaceri din sectoarele afectate de pandemie.
1.    Cu ce te ajuta masurile privind somajul tehnic?
Practic primesti 75% din banii de salarii, de la bugetul de stat, in conditiile in care iti trimiti salariatii in somaj tehnic. Ce trebuie sa mai stii este ca suma pe care o poti primi este de maxim 75% din salariul mediu, pentru fiecare dintre salariatii tai. In cazul in care nu ai mai aplicat pana acum pentru astfel de masuri, si ai nevoie de ajutor, te rog sa ne contactezi pentru mai multe detalii

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

ATENTIE !  Masurile sunt valabile doar pentru sectoarele afectate, si pentru care sunt impuse restrictii. Pentru a-ti fi mai usor, te rog sa consulti >> AICI << lista cu sectoarele afectate, care pot beneficia de aceste masuri. 
2.    Alte masuri legate de indemnizatia pentru timpul redus de munca al salariatilor (Kurzarbeit)
           Noul cadru legislativ relaxeaza modul de lucru, si pentru cei ce aplica deja sau doresc sa aplice pentru acest tip de indemnizatie, cele mai importante modificari fiind:
–    angajatorul va putea reduce timpul de munca al salariatiilor cu cel mult 80% din durata contractului individual de munca (anterior procentul era de 50%)
–    reducerea timpului de munca este obligatorie pentru cel putin 5 zile lucratoare lunar (anterior era prevazut 5 zile lucratoare consecutive lunar) 
–    interdictia de angajare sau subcontractare de activitati similare supuse reducerii timpului de munca se va aplica strict la nivelul locurilor de munca afectate de aceasta masura (anterior era prevazut la nivelul angajatorului in ansamblul sau, incluzand si sediile secundare)

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Daca ai nevoie de mai multe informatii pe acest subiect, sau in general daca nu ti-e indiferent cati bani platesti acum pe impozite si taxe, contacteaza-ne in cel mai scurt timp si vei primi o reteta specializata adaptata cazului tau specific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.