Maternitatea din Făgăraș, dotată cu aparatură complexă de ultimă generație

Maternitatea din Făgăraș a fost dotată, ieri, cu aparatură medicală complexă: incubator, monitor de funcții vitale și lampă fototerapie, în valoare de 20.000 de euro. Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat echipamente medicale Compartimentului de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș, fiind achiziționate din fonduri donate de cititorii Libris.

Parteneriatul dintre Libris.ro și Salvați Copiii ocrotește vieți de peste șapte ani. Până acum, cele peste 500.000 de comenzi cu donații realizate de către oameni la Libris au ajutat la dotarea a 16 centre medicale din țară.

„Este important să ducem aparatură medicală performantă exact acolo unde este nevoie, pentru ca nașterea să nu mai reprezinte un factor de discriminare în România. Susținerea din partea partenerului nostru și a clienților acestuia reprezintă un real ajutor pentru sprijinirea sistemului medical și a sănătății copiilor. Investiția pe care o facem înseamnă viață pentru copii”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Citeste și:  Siguranță sporită pe drumurile din Brașov și Sibiu: se montează parapete pe role pe mai multe tronsoane

„Sunt foarte bucuroasă să fiu ambasador al acestui proiect și sunt extrem de mișcată de modul în care s-au mobilizat cititorii pentru a dona această sumă impresionantă. Cred cu tărie că empatia și compasiunea pot salva această lume, ne umanizează și ne transformă nu în salvatori, ci în puncte de sprijin pentru cei care au nevoie de ajutor”, a adăugat Petronela Rotar, ambasadoare a programului de dotare a maternităților, sprijinit de Libris.

Până în prezent, Salvați Copiii România a ajuns cu aparatură medicală în județul Brașov la: Spitalul de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea”, Spitalul Clinic de Pediatrie Brașov, Spitalul Municipal Făgăraș și Spitalul Orășenesc Rupea. Cu sprijinul Libris, în județul Brașov au fost donate echipamente în valoare de aproape 250.000 de euro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.