Maternităţile din Braşov şi Făgăraş vor primi incubatoare noi, pentru nou-născuţii care sunt în situaţie critică

Maternităţile din Braşov şi Făgăraş vor primi incubatoare noi, pentru nou-născuţii care sunt în situaţie critică. Pentru aceste echipamente, Ministerul Sănătăţii a alocat suma totală de 190.000 lei.

Așadar, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” din Brașov va cumpăra trei incubatoare tip masă reanimare. Spitalul a obţinut o susţinere financiară din partea Ministerului Sanătăţii, în valoare de 90% din valoarea totală, iar Consiliul Judeţean a venit cu restul contribuţiei de 10%.

Totodată, Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraş va beneficia de două incubatoare noi. Pentru dotarea acestei unităţi sanitare cu un incubator standard, Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 22.000 lei, iar pentru incubatorul tip masă reanimare, a fost alocată suma de 42.000 lei din bugetul ministerului.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

Atât pentru echipamentele de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”, cât şi pentru cele de la Spitalul municipal „Aurel Tulburel”, valoarea totală a investiţiei se ridică la 190.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.