Media claselor V-VIII va fi eliminată din calculul mediei de admitere la liceu

Media claselor V-VIII va fi eliminată din calculul mediei de admitere la liceu începând cu anul şcolar 2022-2023. Ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la evaluarea naţională, a scris, luni, pe Facebook, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că măsura a fost agreată în şedinţa Comisiei de Dialog Social. Ministrul educaţiei a mai anunţat că în premieră elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât şi burse de studiu încă de la începutul anului şcolar, care va debuta peste o săpămână.

„În urma reuniunii Comisiei de Dialog Social, au fost agreate, împreună cu partenerii de dialog social, următoarele măsuri ce vor fi aplicate în anul şcolar 2022-2023: În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la Evaluarea naţională […] Având în vedere că în anul şcolar 2021-2022 nu au fost perioade de întrerupere a şcolii, în ipoteza în care nici în anul şcolar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi pentru examenul naţional de bacalaureat”, a scris ministrul Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

De altfel, în premieră, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât şi burse de studiu încă de la începutul anului şcolar 2022-2023.

Citeste și:  Hristos sau Cristos: Cum e corect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.