Medici brașoveni trimiși în judecată: Inculpații emiteau adeverințe pe bandă rulantă

Șapte medici brașoveni au fost trimiși în judecată pentru „abuz în serviciu”, „complicitate la abuz în serviciu” și „fals intelectual”. Cei șapte medici, angajați ai firmei Profimar LM Clinique, a consilierului local PSD Marius Bunghiuz, au parafat și semnat în fals avize medicale unor solicitanți pe care nu i-au văzut niciodată.

Medicii vizați de anchetă își desfășurau activitatea în cadrul unei comisii medicale. Potrivit anchetatorilor inculpații nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația în vigoare, care presupun obligația de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unității în cauză, în vederea obținerii unui aviz de aptitudine medicală/aviz psihologic necesar ocupării unor funcții.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

„Toți medicii specialiști, membri în comisie, cu toate că figurează angajați ai societății comerciale, și-ar fi desfășurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unități/cabinete medicale, nefiind prezenți la sediul persoanei juridice percheziționate. Aceștia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea și parafarea fișelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.