Meteorologii au emis avertizări de cod galben pentru viscol și ninsori în diverse regiuni ale țării

În decembrie 2023, prima lună a sezonului de iarnă 2023-2024, am experimentat și continuăm să ne bucurăm, în mare parte, de temperaturi mai ridicate decât media obișnuită. În același timp, s-au înregistrat și cantități semnificative de zăpadă, însă nu în proporții la fel de mari ca în alți ani, concentrându-se în special în zonele montane și în jumătatea nordică a țării.

Vremea în ianuarie 2024 în marile oraşe

Conform estimărilor, în ianuarie 2024, se preconizează că locuitorii din România vor experimenta variații între perioadele reci și cele în care temperaturile vor depăși nivelul obișnuit, indiferent dacă ne referim la București sau la alte mari orașe.

Citeste și:  Olandezul care a adus velomobilele în inima Transilvaniei

Cum va fi vremea în ianuarie la munte

În general, în ceea ce privește zona montană, este important să ținem cont că, în mare parte, vorbim despre temperaturi negative pe întreaga durată a lunii ianuarie. Acest aspect se aplică chiar și atunci când discutăm despre temperaturile maxime. De exemplu, în Brașov sau în stațiunile de pe Valea Prahovei, se preconizează că vom avea foarte puține zile în care temperatura maximă să depășească pragul de 0 grade Celsius, ceea ce pare să fie o veste bună pentru cei pasionați de sporturile de iarnă.

Unde va fi zăpadă

În ianuarie 2024, în România, se anticipază condiții favorabile pentru activitățile de iarnă în zona montană, cu zăpadă suficientă, chiar fără a recurge la tunurile de zăpadă pregătite. Ninsori semnificative sunt așteptate în zona de nord, în timp ce în sud se preconizează cantități de precipitații sub media obișnuită pentru această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.